Primera acció postelectoral de la plataforma «No és un vial, és un carrer!»

Consistirà en un volt amb bici pel carrer aquest 3 de juny, Dia Mundial de la Bicicleta, per a recordar a l'Ajuntament que volen una ciutat més pacificada i més verda

Una de les pancartes reivindicatives a l'avinguda Sant Jordi.
Una de les pancartes reivindicatives a l'avinguda Sant Jordi. | @noesunvial
Redacció
31 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:49h
La primera acció postelectoral de la plataforma No és un vial, és un carrer! és la proposta “Un volt en bici pel nostre carrer”, que anuncia una passejada amb bicicleta per aquesta via urbana, tot recordant el dret dels veïns a ser utilitzada com a tal. La Plataforma convida tothom a fer-ne ús i així sumar-se a la celebració del Dia Mundial de la Bicicleta que l’ONU ha fixat el 3 de juny, en reclam d’una pacificació del trànsit dels barris i, en general, d’un Olot més sa i més verd.

Dilluns vinent, doncs, tothom qui ho desitgi pot anar amb les seves bicicletes a les 18:30 h al prat de l’escultura “Marc”, de Lluís Hortalà, situada davant de l’antiga fàbrica Gou. És el punt de partida d’aquesta passejada per a voltar tranquil·lament els tres tombs –giravolts– i la recta més plana i més verda de tota l’avinguda SAnt Jordi. Un cop realitzat el recorregut d’anada i tornada, el grup té pensat adreçar-se cap al pont elevat que travessa l’avinguda i penjar-hi tres pancartes que donaran la benvinguda als vehicles que trien aquesta via per a travessar Olot tot venint des de La Solfa.

No és un vial ha completat amb èxit la primera etapa de recorregut vital, aconseguint en dos mesos d’existència satisfer reivindicacions com la cobertura exprés dels gairebé cent forats que presentaven els carrers principals, la col·locació d’asfalt sonoreductor aquest estiu, i el compromís de l’Ajuntament de pacificació de l’avinguda amb diverses mesures especificades al seu decàleg. Però, sobretot, ha tornat a posar sobre la taula una problemàtica, la de resoldre la circumval·lació d’Olot, que havia desaparegut de les prioritats de treball de la Generalitat i que per al municipi semblava haver restat en segon terme. Ara, segons la plataforma, cal continuar amatents perquè les promeses es compleixin i s’agilitin les obres de la Variant d’Olot pel que fa al tram que correspon al municipi.
 

Cartell de convocatòria del volt amb bicicleta de la plataforma «No és un vial». Foto: @noesunvial.

Arxivat a