El Garrotxa Volcanic Walking s'estrena aquest divendres amb 12 activitats

Proposa als visitants, al llarg de tres dies, la possibilitat de descobrir el patrimoni natural i cultural de la comarca

Un moment de la presentació als jardins del Consell Comarcal de la Garrotxa.
Un moment de la presentació als jardins del Consell Comarcal de la Garrotxa. | @CCGarrotxa.
Redacció
30 de maig del 2019
Actualitzat a les 8:44h
Els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny vinents se celebrarà la primera edició del Garrotxa Volcanic Walking. Aquest festival, impulsat a la comarca per Turisme Garrotxa i la Xarxa de Senders Itinerànnia, proposa als visitants, al llarg de tres dies, la possibilitat de triar entre 12 activitats per a descobrir el patrimoni natural i cultural de la Garrotxa, de la mà de guies locals, bons coneixedors del nostre territori. L'acte de presentació es va fer als jardins del Consell Comarcal amb la participació de Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa; Adriana Ramon, responsable d’Itinerànnia i un representant dels guies locals que realitzaran les activitats.

La Garrotxa, juntament amb les comarques impulsores de la xarxa de senders Itinerànnia, Ripollès i Alt Empordà, se suma aquest any a la iniciativa de Festivals de Senderisme dels Pirineus, una iniciativa coordinada per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i amb el suport de la marca turística Pirineus, el patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Els festivals de senderisme, tenen com a finalitat promoure el senderisme com una activitat d’oci saludable i sostenible i ofereixen un programa de rutes guiades a peu durant uns dies (de 2 a 7 dies), per diferents indrets del territori i per a tots els públics. Els preus són inferiors als habituals i són una oportunitat excel.lent per descobrir una cara més real, autèntica i desconeguda de diferents racons de tot el Pirineu.

A la Garrotxa, com no podia ser d’una altra manera, els volcans, seran protagonistes de les rutes guiades. El Croscat es visitarà a cegues, una ruta s’aproparà als dos volcans “urbans” de la ciutat d’Olot i un itinerari entre boscos i conreus permetrà descobrir fins a cinc volcans i acabarà amb un tastet d’embotits artesans a Begudà. La Fageda d’en Jordà es visitarà de nit per  sentir la cara més íntima. Es visitaran les gorgues de la vall d’Hostoles (fent marxa nòrdica) i del vall d’en Bas i es pujarà al Puigsacalm per gaudir de la posta de sol i a Sant Miquel del Mont un gran mirador de la vall de Bianya.

La majoria de sortides acabaran o inclouran un tastet de productes locals oferts pels diferents ajuntaments.

Les activitats programades a la Garrotxa dins del Garrotxa Volcanic Walking són:
 
DIVENDRES, 31 DE MAIG A LA TARDA
-   Volcans entre boscos i conreus (Dificultat: fàcil).
-   Posta de sol des del cim del Puigsacalm (Dificultat: moderada).
 
DISSABTE, 1 DE JUNY
-   Gorgues de la Vall d’Hostoles fent marxa nòrdica (Dificultat: moderada).
-   Volcans entre boscos i conreus (Dificultat: fàcil).
-   Sant Miquel del Mont, mirador de la Vall de Bianya (Dificultat: moderada).
-   De volcà a volcà (Dificultat: moderada).
-   Gorg de l’Olla i Camí Ral (Dificultat: moderada).
-   Aigües que purifiquen (Dificultat: moderada).
-   La Fageda de nit (Dificultat: molt fàcil).
 
DIUMENGE, 2 DE JUNY
-   Gorgues de la Vall d’Hostoles fent marxa nòrdica (Dificultat: moderada).
-   Els tres roures del rei (Dificultat: moderada).
-   Sant Miquel del Mont, mirador de la Vall de Bianya (Dificultat: moderada).
-   El Croscat a cegues (Dificultat: fàcil).
 
En la confecció d’aquestes rutes s’ha tingut en compte l’adaptabilitat d’algunes d’elles, oferint als visitants amb mobilitat reduïda la possibilitat de realitzar la ruta El Croscat a cegues o part d’algunes rutes, com la del Gorg de l’Olla i Camí Ral o les Gorgues de la Vall d’Hostoles.
 
Les rutes estan especialment pensades per realitzar en família i els preus són de 12 euros els adults i 6 euros els infants fins a 16 anys. Les inscripcions a les rutes es poden formalitzar a través dels webs: www.garrotxavolcanicwalking.cat i www.itinerannia.net/festivals/garrotxa-volcanic-walking.
 

Cartell del festival. Foto: @TurismeGarrotxa.