Lluís Riera: «Fiscalitzarem tot el que ha promès Pep Berga a Olot»

La CUP de la capital de la Garrotxa farà avui la seva autocrítica per no haver aconseguit créixer, tot i mantenir un suport fidel al voltant de l'11% del vot

Lluís Riera durant una de les compareixences de la campanya electoral.
Lluís Riera durant una de les compareixences de la campanya electoral. | Martí Albesa.
29 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:34h
Després de la tempesta, ve la calma. Es com es mostrava avui el cap de llista de la CUP Olot, Lluís Riera, en conversa amb NacióGarrotxa, després que els resultats de les eleccions municipals d'aquest 26-M no els fossin prou favorables, ja que van perdre un regidor i van quedar lluny del possible govern d'esquerres que s'havia anunciat insistentment –també per part d'Esquerra– els darrers dies de campanya.

"Aquesta tarda fem assemblea del comitè de campanya per a l'autocrítica necessària", ha manifestat el poeta i pastisser del Cacau de la plaça Major. Riera ha valorat positivament que, si més no, han mantingut un vot fidel, (1.720 butlletes), al voltant de l'11% –amb un creixement de 200 vots, efecte del 10% de més de participació–, però no han reeixit a sumar-ne més. Segons el cap de llista de la CUP, havien contemplat diverses possibilitats, entre les quals la que finalment s'ha produït.

Lluís Riera creu que el que toca, a partir d'ara, es treballar aquests quatre anys per a revertir aquesta "majoria absoluta de l'establishment": "Fiscalitzarem tot el que ha promès Pep Berga a Olot". Però, també, analitzaran que segurament cal ser arreu i preparar-se, tant al ple com al carrer, per a desplegar el seu programa en la mesura del possible.

La catarsi d'aquesta tarda tindrà continuïtat en l'assemblea de la CUP, que s'anunciarà ben aviat, i en una trobada de tota la Garrotxa, perquè cal "fer feina comarcal".

Tanmateix, Riera s'ha mostrat sorprès que en indrets com el Barri Vell, Bisaroques o al voltant de l'Escola d'Art, amb tots els problemes d'habitatge i la lluita feta per la PAH, JxCAt hagi doblat el nombre de suports en la majoria de meses. També, que problemes de deixadesa com els de la plaça del Mig, l'avinguda Sant Jordi o la variant d'Olot no hagin castigat gota la proposta de Pep Berga, que va guanyar amb una inesperada majoria absoluta.

Així, que Esquerra tenia coll avall el possible govern d'esquerres ho demostra el fet que durant la jornada de reflexió alguns membres de la llista de la CUP Olot, inclòs Lluís Riera, van rebre el programa i el codi ètic del partit d'Anna Barnadas de cara a una possible negociació que ara ja no es produirà.

Però Riera és optimista quant a la fi de l'establishment, en què inclou el PSC, que ha mantingut pels pèls els seus tres regidors: "Tard o d'hora cauran".

 
Arxivat a