Maria Vidal guanya a Sant Joan les Fonts per 37 vots de diferència

La substituta de Joan Espona al capdavant de la batllia podrà governar amb els 6 regidors aconseguits per a JxCat

Maria Vidal, autora d'«El carrer», es va reunir el passat 10 de novembre amb el president Carles Puigdemont.
Maria Vidal, autora d'«El carrer», es va reunir el passat 10 de novembre amb el president Carles Puigdemont. | @JuntsXSJLF.
27 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:12h
L'escriptora Maria Vidal serà la pròxima batllessa de Sant Joan les Fonts per JxCat amb només 37 vots de diferència amb els immediats seguidors de la marca d'ERC Sant Joan Plural. La substituta de Joan Espona –que va donar-li el relleu i que també va deixar la presidència del Consell Comarcal– ha aconseguit 798 vots (un 49,41%) i 6 regidors, que li donen la majoria per a governar.

L'única segona força que es presentava, Sant Joan Plural (ERC), encapçalada per Isabel Rigal, ha aconseguit 5 regidors amb 761 vots (un 47,12% del vot emès).

En aquesta ocasió, la CUP, que havia arribat a tenir 4 regidors en l'anterior mandat, va acordar no presentar-s'hi, una decisió que va caure molt malament entre els seus votants i militants.

Un total de 1.653 santjoanencs van dipositar els seus vots als col·legis electorals ubicats a Begudà, la Canya i Sant Joan les Fonts, el que representa un 72,37% de la població. Una dada que han celebrat els grups polítics que concorrien els comicis, i que demostra que la gent del municipi s’interessa per tot allò que afecta al seu entorn i vol fer sentir la seva veu.

El Consistori estarà format per:

 JxCAT-JUNTS

1. Maria Vidal i Jodar (Independent)
2. Anna Serra i Anglada (Independent)
3. Carles Grèbol i Pagès (Independent)
4. Josep Molas i Barris (Independent)
5. Xavier Dilmé i Barón (Independent)
6. Vanessa Torrent i Martín (Independent)

SJP-AM (ERC-AM)

1. Isabel Rigat i Auli
2. Joan Timonet i Vila
3. Isabel Teixidor i Marcé
4. Gerard Serrat i Nogué
5. Maria Carme Plana i Nogué