Lluís Amat revalida per a ERC la batllia de la Vall d'en Bas amb 3 regidors més

L'equip de Junts per la Vall d'en Bas, encapçalat per Toni Arimany, resta arraconat al consistori amb la pèrdua de gairebé 200 vots (15%)

Lluís Amat serà el batlle de la Vall d'en Bas quatre anys més.
Lluís Amat serà el batlle de la Vall d'en Bas quatre anys més. | Martí Albesa
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:37h
Lluís Amat, que ja va arrabassar la batllia el 2015 a la fins aleshores hegemònica CiU de , no solament ha revalidat la majoria absoluta sinó que ho ha fet amb l'escreix de tres regidors més, amb què podrà governar amb absoluta tranquil·litat aquest pròxim mandat, que serà el darrer, tal com ja va anunciar ara fa quatre anys. Amat considera que el triomf és obra de la feina feta pel grup municipal en aquest passat mandat.

La Vall Plural, marca d'Esquerra Republicana, ha aconseguit 1.323 vots (68,55%), amb un augment considerable en relació als darrers comicis (15,07%), en què també cal comptar amb una participació que ha crescut fins a 8 punts, uns resultats històrics al municipi, en què ha votat un 80,42% de la població.

Per la seva banda, JxCat a la Vall d'en Bas ha perdut dos regidors, gairebé 200 vots menys que en els anteriors comicis i situa Toni Arimany, Marta PLana i Sergi Pujolriu en una travessa del desert a l'oposició en aquest mandat que ara s'enceta.

L'escrutini a la Vall es va allargar fins ben bé la una d'aquesta matinada pel fet que la presidenta del col·legi electoral dels Hostalets d'en Bas va ser molt estricta en el recompte.

Aquest són els regidors a la Vall d'en Bas:

LA VALL PLURAL (ERC-AM)

1. Lluís Amat i Batalla
2. Pilar Fabregó i Cullet
3. Gemma Puigvert i Molas
4. Lluís Pujiula i Ramisa
5. Anna Bach i Pujol
6. Josep Calm i Masó
7. Josep Pujol i Casanova
8. Helena Roca i Viñals

JxCAT-JUNTS

1. Antoni Arimany i Torrent
2. Marta Plana i Juvanteny
3. Sergi Pujolriu i Masoliver