Pep Berga serà el nou batlle d'Olot amb una majoria absoluta d'onze regidors

Esquerra i el PSC mantenen els seus regidors (5 i 3, respectivament), la CUP en perd un i Olot en Comú-Podem desapareix en una jornada en què ha crescut la participació 10 punts

Per Berga, nou batlle de la capital de la Garrotxa.
Per Berga, nou batlle de la capital de la Garrotxa. | Martí Albesa
26 de maig del 2019
Actualitzat el 27 de maig a les 8:11h
Contra els pronòstics que s'havien barallat els darrers dies de campanya, el cap de llista de Junts per Catalunya, Pep Berga Vayreda, serà el pròxim batlle d'Olot amb la majoria absoluta que li proporcionen els 11 regidors que ha aconseguit i vora el 44,48% del vot vàlid (6.889), en una jornada sense incidents en què la participació ha crescut en deu punts. Berga podrà manar a Olot amb tranquil·litat i sense haver de cercar pactes de cap mena.

El suposat govern d'esquerres entre ERC i la CUP esdevé a hores d'ara una travessa en el desert de quatre anys. Cap dels dos partits no ha aprofitat l'augment de participació i mentre l'Esquerra d'Anna Barnadas manté els seus 5 regidors (amb un 21,54% de vot , 0,41% menys de el 2015), la CUP de Lluís Riera, tot i mantenir pràcticament el mateix nombre de votants que en els anteriors comicis, no solament no creix sinó que perd un regidor, amb un 11,10% (1.720).

El PSC manté, igualment, els seus regidors, amb un 11,37% de vot (1.761), i l'Olot en Comú de Xavier Garcia Zabal desapareix en el pròxim Consistori, ja que només ha assolit el 4,16% de vot (644).
Arxivat a