MAPA La seguretat preocupa molt a l'Alt Empordà i la Selva

Consulta en quines comarques aquesta és la temàtica que més marca la campanya i en quines és una qüestió secundària

Mapa comarcal de Catalunya, segona la intensitat de la seguretat com a problemàtica.
Mapa comarcal de Catalunya, segona la intensitat de la seguretat com a problemàtica.
NacióDigital
24 de maig del 2019
Actualitzat el 25 de maig a les 19:12h

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, la puntuació sobre 10 que rep com a problemàtica aquesta temàtica i l'enllaç a la notícia específica sobre la comarca. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

La inseguretat és la principal problemàtica dels municipis de l'Alt Empordà i la Selva. En el primer cas, la capital, Figueres, ha patit una degradació en aquest àmbit i, a la zona costanera, es concreta també -per bé que amb força menys intensitat- en la por als assalts a habitatges turístics, fet que ha derivat en una forta demanda d'alarmes connectades a seguretat privada.

Quant a la Selva, la seguretat també preocupa molt, fins al punt que el seu Consell Comarcal vol impulsar un canvi legislatiu per evitar que els lladres que s'atrapin es posin en llibertat al cap d'unes hores de passar a disposició judicial.

Els robatoris al Gironès

Al Gironès, la situació és similar, i aquesta és la segona problemàtica de la comarca, sobretot en relació als robatoris en municipis petits i alguns barris de la capital, essent aquesta una sensació que s'ha agreujat aquests darrers anys per l'aparició de bandes organitzades, desarticulades sovint, però que rebroten. En general, la sensació d'inseguretat és notable en moltes de les comarques gironines, així com algunes de la demarcació de Barcelona.
 
Les problemàtiques que marquen la campanya electoral a cada comarca