Pep Berga (JxCat Olot): «He estat regidor de tothom i m'agradaria ser l'alcalde de tothom»

En l'acte central de campanya, que aplega vora 170 persones al Torín, el fins ara batlle, Josep M. Corominas, carrega durament contra Oriol Junqueras per no anar junt amb el president Puigdemont als comicis europeus

Pep Berga durant la seva intervenció
Pep Berga durant la seva intervenció | Martí Albesa.
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:05h
Vora 170 persones han omplert durant una hora i tres quarts la Sala El Torín aquest vespre en l'acte central de campanya de Junts per Catalunya Olot amb la candidatura que encapçala Pep Berga, fins ara primer tinent de batlle i regidor de Cultura de l'Ajuntament de la capital de la Garrotxa.

Estanis Vayreda, número 2 de la candidatura, ha presentat l'acte i ha parlat del canvi que ha viscut Olot aquests darrers anys, "un canvi que ha liderat en Mia Corominas". El fins ara regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olot li ha dit al fins ara batlle que s'emportaven molta complicitat de la seva tasca i l'ha convidat a adreçar unes paraules al públic. Corominas, emocionat, ha dit que "ser alcalde de la teva ciutat és el més gran honor" i ha fet un repàs d'aquests darrers vuit anys de mandat, en què ha estat al capdavant del Consistori. "Plego content de la feina feta i estic convençut que l'equip de govern que surti de les eleccions farà la feina que encara m'hauria agradat de fer. Hem de fer un esforç perquè el projecte segueixi aquest diumenge", ha continuat.
 

Estanis Vayreda ha presentat l'acte central de JxCat Olot. Foto: Martí Albesa.


Corominas, que ha anat a Madrid al Tribunal Suprem a donar suport als presos, ha dit que "tenim dret a decidir" i li costa d'entendre –"com a molta gent"– "que no puguem anar a les eleccions europees junts". En aquest sentit ha criticat obertament l'actitud d'Oriol Junqueras. "Això li passarà factura a Esquerra", ha afegit. "Ara ERC i les CUP es plantegen pactar amb ells", ha dit referint-se al PSC, amb qui, ha recordat, van trencar l'acord de govern per coherència i dignitat.

Seguidament, diversos dels candidats han passat per l'escenari per a explicar la seva implicació en Junts per Catalunya. De primer, la Cap d’unitat d'infermeria del Servei d’Urgències i Emergències de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Imma Muñoz (1972), fins ara regidora a Ridaura, i número 4 de la llista, ha explicat la història que la va fer decidir, el passat 23 de gener, a acceptar formar part de la candidatura amb Pep Berga. També, ha intervingut el número 8 de la llista, el jove mestre Aniol Sellabona (1990), que ha explicat que va decidir aventurar-se en el projecte polític de JxCat Olot "perquè estimo la nostra ciutat". Sellabona ha dit que "qui representa el primer d'octubre és Junts per Catalunya…, per això, com diu el nostre president, persistirem, i que absolutament mai ens rendirem". Finalment, Gemma Canalias, tècnica en promoció econòmica i experta en TIC i número 11 de la candidatura.
 

Josep Maria Corominas s'ha acomaidat com a batlle d'Olot d'aquests darrers vuit anys. Foto: Martí Albesa.


Del candidat a batlle, Pep Berga, Vayreda ha revelat que pel cap baix en dues ocasions ha estat cridat a alts i importants càrrecs, que no ha acceptat perquè la seva vocació és Olot. I Berga ha dit, en els minuts finals, que "per anar a un Ajuntament com a mínim cal equip i projecte", i "tenim les dues coses", de les quals se sent orgullós. El candidat ha fet repàs de molts dels candidats de la llista, incloses les anècdotes. Berga ha afirmat que cal tenir gent preparada per a tenir un equip cohesionat i ben preparat, com els dotze candidats del capdavant.

Pel que fa al programa, Berga ha destacat que els temes vinculats a l'educació i a l'ocupació són imprescindibles per a l'Ajuntament. Segons Berga, el coneixement directe de la ciutat, basat en la proximitat i en els espais i actes formals i informals, on cal anar, és en el fonament del projecte de Junts per Catalunya Olot. Aquest coneixement es combina amb l'expertesa dels tècnics. "No tothom fa la política d'aquesta manera. Aquests coneixement no s'obté per Twitter o Facebook".
 

Vora 170 persones han omplert la Sala El Torín per a seguir l'acte central de JxCat Olot. Foto: Martí Albesa.


"Hem fet una bona campanya", ha afirmat Berga, que es va iniciar el març i va seguir per sant Jordi amb un llibret, que ha marcat "el seguidisme" dels altres partits. "Ho tenim a tocar i ara ja no depèn de nosaltres. Hem fet una bona campanya, amb un bon equip i un bon projecte".

Berga ha afegit que "aquests últims vuits anys, amb tot l'equip d'en Mia, han estat extraordinaris i he après moltíssimes coses". El candidat ha reiterat que es dedicarà exclusivament a la batllia i en aquest tram final de campanya ha manifestat que "he estat regidor de tothom i m'agradaria ser l'alcalde de tothom… Només podrem governar si tenim un govern fort i cohesionat per a tirar endavant els projectes que calen a la ciutat", ha afirmat.

Segons Pep Berga, els ajuntaments no els governen els partits polítics, sinó les persones que s'escullen, amb una manera determinada de fer i d'actuar. Això no tothom ho té clar. La fotografia dels 21 del diumenge al vespre serà la que quedarà durant quatre anys. "A Olot tenim una ciutat que va molt bé i per això la millor opció som nosaltres A nosaltres ens agradaria governar sols", ha reblat.

Durant l'acte, diversos dels qui han intervingut han demanat el vot a les eleccions europees per la llista que encapçala el president Carles Puigdemont i han repartit paperetes per les dificultats amb què s'ha trobat el mandatari català perque tothom les pogués rebre a casa
 
Arxivat a