Les dones de la llista d’OeC-Podem reivindiquen la justícia de gènere

Crearan una Regidoria de Feminisme i LGTBI+ per a prioritzar-la i fer una ajuntament més igualitari i menys patriarcal

Montse Burgalés i Núria Pascual acompanyades del cap de llista, Xavier Garcia Zabal.
Montse Burgalés i Núria Pascual acompanyades del cap de llista, Xavier Garcia Zabal. | @OlotEnComu.
Redacció
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:16h
Aquest dimarts, davant de l'Ajuntament, les dues primeres dones de la candidatura d’Olot en Comó-Podem (OeC-Podem), Montse Burgalés i Núria Pascual –acompanyades del cap de llista, Xavier Garcia Zabal– han volgut reivindicar la justícia de gènere a tots els nivells amb l'anuncia de la creació d'una Regidoria de Feminisme.

Montse Burgalés, número 2 de la llista, ha expressat que la justícia de gènere i LGTBI+ ha de ser una prioritat transversal del conjunt de les polítiques públiques. Per a aconseguir aquesta transversalitat és imprescindible que l’estructura organitzativa de les polítiques de gènere sigui reforçada i més enllà de gestionar determinats serveis específics sigui un àmbit efectiu de dinamització, seguiment i suport al conjunt dels departaments per a incorporar la perspectiva de gènere: formant el personal de l’Ajuntament, establint referents en totes les àrees, avaluant sistemàticament l’impacte de gènere de les intervencions, fent pressupostos feministes, adaptant els sistemes d’informació, incloent clàusules d’igualtat en contractes, convenis i subvencions entre altres mesures, fent-ne seguiment i establint mecanismes de sanció en cas d’incompliment.

Núria Pascal, número 5 de la llista, ha expressat que això ja arrenca amb una moció presentada i aprovada per gent del grup municipal el 2014 sobre la LGTBfòbia.

Per a articular totes aquestes propostes, OeC-Podem crearà una Regidoria de Feminisme i LGTBI+ per a prioritzar aquest tema i fer una ajuntament més igualitari i menys patriarcal.
 
Les sis mesures més destacades, per tant, es podrien resumir en:

1. Clàusules que promoguin la equitat de gènere en les contractacions públiques.
2. Treballar per garantir la igualtat d'oportunitats dins l'ajuntament, revertir escletxa laboral home-dona, eliminar precarietat en models de contractació, revisar polítiques de conciliació i enfortir polítiques per evitar l'assetjament sexual.
3. Eines de prevenció, detecció i protecció de situacions d'assetjament masclista i del col·lectiu LGTBI, i posar una persona de referència a cada àrea.
4. Pressupostos amb perspectiva de gènere, on la prioritat no sigui només equitat i eficiència pressupostaria, sinó que s'assoleixin millors nivells de vida per la ciutadania. Al fer els pressupostos, posar en primer terme el seu impacte en la vida de les persones.
5. Més pressupost per les àrees de la sostenibilitat de la vida (serveis socials, sanitat, educació i atenció a la infància) que amb les retallades s'han vist afectades, més pressupost per polítiques de justícia de Gènere i LGTBI.
6. Crear un pla municipal de prevenció de les violències masclistes, impulsant programes d'educació afectivosexuals, foment de masculinitats no violentes i prevenció de les violències 2.0 (xarxes socials). Formació específica al professorat en perspectiva de gènere i diversitat LGTBI.
 
Arxivat a