ERC Olot instaurarà el Defensor del Ciutadà a la manera d'un síndic municipal

Anna Barnadas i Adrià Aulines anuncien, també, la creació d'un Consell de Ciutat i de consells sectorials per a barris, entitats, treballadors i empresaris, entre d'altres

Anna Barnadas i Adrià Aulines aquest matí al mirador de Sant Pere Màrtir.
Anna Barnadas i Adrià Aulines aquest matí al mirador de Sant Pere Màrtir. | Martí Albesa.
21 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:04h
Compareixença avui amb vistes assolellades d'ERC Olot des del mirador de la plaça de Sant Pere Màrtir per a presentar les opcions sobre governança i participació. Anna Barnadas, la cap de llista, i el jove estudiant Adrià Aulines (vuitè a la candidatura municipal) han presentat sengles propostes en aquests àmbits per què, segons Barnadas "la participacoó, colze a colze amb els olotins, és clau en el model de governança.

En aquest sentit, tot i que ja s'ha fet alguns assaig de participació (consultes sobre els correbous i el Firal, amb un 15-20%) i els pressupostos participatius (el darrer a la baixa, no més d'un 8%), Barnadas creu que la participació ha de tenir "un retorn real" en la política del dia a dia i per això ha anunciat la creació, d'una banda del Consell de Ciutat i dels consells sectorials, i, de l'altra, la institucionalització del Defensor de la Ciutat, a la manera dels síndics de greuges que ja funcionen en algunes altres poblacions del país, "per a controlar l'acció de govern i defensar els drets dels ciutadans".

Adrià Aulines ha detallat, quant al Consell de Ciutat, que es tractaria d'un ens independent, una àgora de debat permanent sobre els grans projectes de ciutat per a consensuar propostes que arribin al ple municipal amb l'aval dels seus representants. Per altra banda, els consells sectorials (barris, entitats, empreses, treballadors…) s'enfocarien més en el dia a dia i en la proximitat i serien un complement necessari del Consell de Ciutat.

Aquest tipus de propostes no afectarien els PIAM –que ja tenen un pressupost dotat– i per això Barnadas ha avançat que dotarien anualment amb 300.000 euros els barris de la ciutat de forma equitativa, independentment que els PIAM hagin de ser més ben dotats i no esdevenir "un rentat de cara" com fins ara.

Barnadas va passar la seva infantesa i adolescència ben a prop de la plaça de Sant Pere Màrtir, on creu que cal fer una rehabilitació a fons i millorar-ne la mobilitat amb el sistema de plataforma única.
Arxivat a