eleccions municipals 2019

Pep Berga proposa l’Escola de Noves Oportunitats per als joves sense èxit

Junts per Catalunya Olot aposta per l’aliança d’empreses de diferents polígons per millorar la competitivitat

per Xavier Borràs, Olot, 21 de maig de 2019 a les 13:20 |
Pep Berga ha parlat d'ocupació avui des de Les Mates. | Martí Albesa.
Ànims al cent per cent, després de l'intens debat del vespre, entre els membres de l'equip de Junts per Catalunya Olot, avui des del Servei d’Ocupació de Les Mates, en què Per Berga, Estanis Vayreda i Adriana Francés han presentat les principals propostes en matèria d’Empresa i Ocupació, amb l'anunci, per part del candidat a batlle de la posada en funcionament d'una Escola de Noves Oportunitats, un projecte que ja es va començar a dissenyar durant aquest mandat i que també reclamava la CUP Olot just aquest dilluns des de davant l'escola Maladriga. Berga ha assegurat que “l’ocupació és la nostra obsessió, i aconseguir que tothom tingui feina i que millori la qualitat dels llocs de treballs, una de les nostres prioritats”.

La idea de Escola de Noves Oportunitats serviria perquè joves de la ciutat que no s’adapten al sistema escolar reglat, que no tenen l'èxit esperat i abandonen, puguin realitzar nous itineraris formatius i s’insereixin en el mercat laboral o bé retornin als estudis de cicles formatius o batxillerat. Pep Berga ha explicat que “en aquests moments ja es treballa en el projecte d’aquesta Escola”, que comptaria d'entrada amb uns cent usuaris, a partir de 14 anys, i es podria situar a La Granja del passeig de Sant Roc.

 
El candidat ha destacat que “aquests últims anys, Olot ha reduït en gairebé el 50% el nombre de persones a l’atur. És la ciutat de Catalunya de més de 30.000 habitants que més ha disminuït en els darrers anys el nombre de persones sense feina i la segona amb un percentatge d’atur més baix”. Tanmateix, malgrat aquesta mina de l’atur, ha explicat que “s’ha detectat que els col·lectius amb dificultats d’inserció continuen tenint molts problemes per a trobar feina” i per això s’han impulsat i s'impulsaran programes específics. “Ara cal centrar els esforços de manera especial en la millora continuada de la qualitat de l’ocupació”, ha afegit.
 

Estanis Vayreda ha destacat el Pacte per a la Formació Professionalitzadora com una eina molt positiva. Foto: Martí Albesa.


Estanis Vayreda ha explicat que Junts per Catalunya Olot defensa, d’una banda, “ajudar que les empreses siguin més competitives i que els petits negocis funcionin, que els comerciants i restauradors es guanyin bé la vida”, i de l’altra, “l’aposta pel Pacte per la Formació Professionalitzadora, per ajudar els treballadors a formar-se, millorar les seves competències tècniques i personals i així poder ocupar lloc més qualificats i, per tant, millorar la retribució, i també per mantenir i atraure talent”.

 
Vayreda igualment ha explicat que Junts per Catalunya Olot proposa al mateix temps  “promoure l’aliança d’empreses dels diferents polígons industrials per millorar la seva competitivitat”. Estanis Vayreda ha indicat que “després de la bona experiència realitzada al Polígon del Pla de Baix, es vol estendre aquesta iniciativa a la resta de la ciutat i comarca”.
 
L'actual regidor de Promoció Econòmica ha recordat també algunes de les accions d’emprenedoria que ja s’han explicat i que han de servir igualment per fomentar l’ocupació: la segona fase del Taller dels Sastres, per obrir nous locals comercials, estenent-lo a tot el centre de la ciutat, i la promoció de l’espai de co-working de Ca-Nyera, als antics Magatzems Guitart, entre els emprenedors de la ciutat.
 

Adriana Francés ha dit que es potenciarà el programa +60, que assessora persones aturades. Foto: Martí Albesa.


Adriana Francés, per la seva banda, ha destacat algunes de les accions que es proposen dirigides als col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral. Entre aquestes ha assenyalat “que es vol fomentar el treball amb empreses d’inserció específiques per a aquests col·lectius, especialment dones, majors de 45 anys i joves”. També ha explicat que “es potenciarà el programa +60, que assessora persones aturades sobre les opcions de jubilar-se amb una pensió digne”.
 
En relació encara amb aquestes accions, l’alcaldable de Junts per Catalunya Olot, Pep Berga, ha anunciat que per al proper mandat es proposa “la posada en funcionament de l’Escola de Noves Oportunitats, perquè joves de la ciutat que no s’adaptin al sistema escolar reglat puguin realitzar nous itineraris formatius i s’insereixin en el mercat laboral”. Pep Berga ha explicat que “en aquests moments ja es treballa en el projecte d’aquesta Escola”.
 

 

Participació