JxCat proposa una Regidoria d’Innovació i Tecnologia a Olot

Pep Berga ha explicat que "aquesta és una oportunitat per a crear un àmbit de l’Ajuntament que treballi de manera prioritària per l’Olot del futur"

Estanis Vayreda, Pep Berga i agustí Arbós aquest matí a la plaça Clarà d'Olot.
Estanis Vayreda, Pep Berga i agustí Arbós aquest matí a la plaça Clarà d'Olot. | @JuntsxCatOlot.
Redacció
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:25h
L’equip de Junts per Catalunya Olot proposa per al proper mandat la creació d’una Regidoria d’Innovació i Tecnologia, amb l’objectiu d’explorar totes les possibilitats que els avenços tecnològics ofereixen al servei de les persones i al servei també de l’organització municipal, talcom aha anunciat aquest matí als porxos de la plaça Clarà de la capital garrotxina –la pluja obligava– el candidat a batlle Pep Berga, acompanyat d’Estanis Vayreda i Agustí Arbós (2 i 7 de l’equip), en la presentació de propostes de programa.
 
Berga ha explicat que “si fem una repassada per la majoria d’ajuntaments del país, hi veiem regidories d’Urbanisme, d’Educació, de Cultura, de Medi Ambient, d’Hisenda…, però pocs encara amb regidories d’Innovació i Tecnologia. Aquesta és una oportunitat per crear un àmbit de l’Ajuntament que treballi de manera prioritària per l’Olot del futur. Que trobi l’encaix entre aquest món canviant en el que vivim i les necessitats dels olotins i olotines”. Aquesta regidoria, segons que ha assenyalat Pep Berga, “haurà de treballar d’una manera transversal, des de la cooperació entre les diferents àrees de l’Ajuntament, posant aquests esforços al servei de la ciutat del futur, de les seves necessitats i emprant les eines que el progrés tecnològic posarà a la nostra disposició”.
 
El candidat de la coalició independentista ha recordat que l’Ajuntament d’Olot ja disposa en aquests moments d’un instrument molt valuós pel que fa al coneixement de la informació de la ciutat, l’Àrea d’Informació del Territori. La gestió que realitza aquesta àrea va ser distingida en el Congrés Localtic 2018 per la millor implementació i aplicació pràctica del GIS corporatiu, el programa que permet disposar d’informació georeferenciada de gran part dels expedients que gestiona l’Ajuntament, i dels principals elements de la ciutat com, per exemple, el mobiliari urbà (fonts, bancs, papereres, jocs infantils, monuments), enllumenat (tipus de lluminària, quadres de llum, potències…), vialitat (paviments, sentits de circulació, aparcaments, zones blaves) o xarxes de transport públic, sanejament, aigua potable, telefonia, electricitat o semàfors…
 
Berga ha explicat que “aquesta diversitat de dades unificades en un mateix entorn facilita l’accés i anàlisi de la informació i són molt utilitzades pels diferents departaments de l’Ajuntament, donada la necessitat de tenir constantment actualitzada la informació municipal, per donar resposta a les necessitats que van sorgint del dia a dia, així com per iniciar nous projectes de ciutat”. Ara, ha dit, “es tractaria de fer un pas més”.
 
Agustí Arbós ha explicat que cal tenir present que “les millores tecnològiques estan transformant les nostres vides des de tots els àmbits: socials, laborals, domèstics ...” i que “aquests avenços s’estan implementant de manera ràpida i competitiva, sobretot pel que fa al món digital, amb un esforç important per part d’empreses i institucions”. Per això, “nosaltres entenem que necessitem avançar també en el desenvolupament per mantenir una rellevància en el món digital i de la innovació”.
 
En aquesta línia, Estanis Vayreda ha destacat, per l’experiència com a regidor de Promoció Econòmica, que la creació d’aquesta regidoria “serà molt útil també en l’acompanyament de tècnics de promoció econòmica i noves empreses que es creïn a la ciutat”. I ha volgut posar en relleu les darreres dades de l’índex de competitivitat comarcal 2019 de Catalunya, “que situen la Garrotxa en el desè lloc en el factor d’innovació i desenvolupament tecnològic”.
 
En relació a l’organització interna, Pep Berga ha explicat que el que proposa Junts per Catalunya Olot és “realitzar un treball introspectiu per trobar noves metodologies i estratègies de treball, organització i planificació. Innovar en la nostra manera de fer per millorar els serveis”.
 
L’alcaldable Pep Berga ha assenyalat que aquest és l’objectiu bàsic perquè “tant cert com que el progrés social i la prosperitat econòmica són imprescindibles, també ho és que la ciutat funcioni”. I ha afegit que “hem de saber aprofitar les oportunitats que les noves tecnologies ens ofereixen per proporcionar al ciutadà uns serveis millors, oferir serveis de forma més eficient i de més qualitat i fer les coses més fàcils, també per implicar la ciutadania i fer-la participar activament en el desenvolupament de la ciutat”.
 
Pep Berga ha indicat que un primer exemple pràctic ha de ser “fer més eficient el funcionament de la Ciutat dels Detalls. S’han d’emprar noves eines digitals per tal de fer arribar aquest model de cooperació Ciutat-Ajuntament a més gent i d’una manera més senzilla i eficient”. A més, segons Berga, “aquestes tecnologies també les podrem aplicar a la millora de la mobilitat, la planificació d’equipaments o la gestió de l’energia”.
 
Arxivat a