La CUP Olot defensa una economia al servei de les classes populars

La pedagoga i feminista Júlia Becerra, desena a la candidatura municipal, denuncia la vulneració dels drets dels treballadors en el sector càrnic, de l'hostaleria i del comerç

Júlia Becerra ha destacat que al sector de l'hostaleria i el comerç es vulneren molts drets laborals.
Júlia Becerra ha destacat que al sector de l'hostaleria i el comerç es vulneren molts drets laborals. | @CUPOlot.
Redacció
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:32h
L'objectiu de la CUP Olot és caminar cap a una economia social i solidària al servei de les classes populars, que tingui en compte la perspectiva social, mediambiental, de gènere i de respecte dels drets laborals, i utilitzar-la com a eina de progrés social, tal com han fet saber avui Júlia Becerra, desena a la candidatura que encapçala Lluís Riera, des del local de la CUP, ja que la pluja ha impedit de poder fer la presentació davant de l'Olot Meats. Becerra és pedagoga, militant de La Dalla Feminista i de la Coordinadora Vaga 8m Garrotxa, a més de membre del sindicat CNT. Actualment treballa en l’àmbit educatiu i ha acabat el Màster de formació del professorat per a exercir de professora de secundària.

Becerra ha advertit d'entrada que amb empreses com Olot Meats cal parlar sobre treball i precarietat laboral, ja que és un clar exemple de vulneració dels drets dels treballadors. "De tots és sabuda l’existència de falses cooperatives del sector càrnic, on les treballadores fan hores extres que no es paguen o a canvi de dies de vacances que mai arriben, o l’assetjament que pots patir per sindicar-te, així com l’explotació dels nouvinguts a les càrnies", ha detallat la candidata.

"Volem destacar que un de cada quatre llocs de treball de la Garrotxa és del sector de l’hostaleria i el comerç, i és on més es vulneren els drets laborals: jornades de 50 hores amb contracte de 20, la pressió estètica que pateixen les dones en el seu lloc de treball, contractes temporals que contribueixen a precaritzar els llocs de treball", ha afegit Júlia Becerra. Per això, des de la CUP volen defensar els drets dels treballadors per a aconseguir revertir les condicions laborals que han estat retallades amb les dues darreres reformes laborals, "totes recolzades pel partit del govern sortint d’Olot".

Conjuntament amb tots els sindicats i les associacions que vetllen pels drets dels treballadors la CUP Olot dissenyarà campanyes d’informació sobre drets laborals, precarització i reformes laborals i donaran suport a les lluites laborals de la ciutat que reivindiquin drets i a més d'apoderar els treballadors com a motor del procés de transformació social.

"Reclamarem a les empreses un treball digne per a tothom, per a joves, aturades de llarga durada, majors de 45 anys i persones en risc d’exclusió social, incentivant a les empreses que generin llocs de treball per a aquests perfils, i no només premiant-les per complir la llei amb bonificacions. A més, l’Ajuntament ha de ser un exemple amb el seu personal", ha reclamat tot i afegint que treballaran perquè a Olot es generi ocupació estable i de qualitat, sobretot a partir de l’economia social i solidària, un model" que potencia una activitat econòmica arrelada al territori, sostenible, que defensa la distribució de la riquesa i que participa de la transformació social".

Des de la CUP Olot també volen fomentar el cooperativisme i les empreses amb consciència social, en col·laboració amb d’altres que ja treballen en aquest sentit. Per això, en cas de contractació per part de l’Ajuntament "es prioritzarà treballar amb empreses cooperatives que respectin i defensin els drets dels seus treballadors".

Pel que fa als aturat de llarga durada majors de 45 anys o en risc d’exclusió social, Becerra proposa dissenyar un pla integral de formació que compti amb tots els agents implicats de la nostra comarca, inclosa la CNT, i potenciaran més recursos formatius i educatius per a joves sense el graduat escolar de secundària obligatòria. En aquest sentit, treballarab per a la creació de l’Escola Municipal de Noves Oportunitats, amb la necessitat de tenir més oferta de PFI-PTT (programes de formació i inserció)  i estudiaran l’increment dels tallers ocupacionals i la recuperació de les cases d’oficis o escola taller, i fomentaran la participació de la gent gran perquè puguin apadrinar o o ser mentors de projectes, a partir d’aportar-hi la seva experiència i visió.
 
Arxivat a