eleccions municipals 2019

Com us podeu deslliurar de formar part d'una mesa electoral?

El sou és de 65 euros (cinc més que fa 12 anys), però si compliu algunes d'aquestes condicions potser podeu evitar hipotecar-vos el 26-M en un col·legi electoral

per NacióDigital, 17 de maig de 2019 a les 06:02 |
Mesa electoral | Martí Albesa
A alguns ciutadans potser els fa gràcia passar el 26 de maig revisant carnets d'identitat en una mesa; però també n'hi ha que, si poguessin, no s'hi presentarien, sobretot els abstencionistes.

Però ser president o vocal pot tenir alguns avantatges, com ara la reducció de la jornada laboral de cinc hores el dia posterior, i la inclusió en el sistema de la Seguretat Social per fer front a les contingències derivades de la participació en les eleccions. El principal avantatge és el sou de 65 euros –ha pujat cinc euros en 12 anys–, que si a simple vista pot semblar esquifit, a molts aturats els aniria molt bé.


Estan exclosos de formar part d’una mesa els ciutadans majors de 70 anys o els que no sàpiguen llegir ni escriure. Per a ser president, a més, cal tenir el títol de batxillerat, de formació professional de segon grau o el graduat escolar.

A més, us en podeu deslliurar si teniu entre 65 i 70 anys, si esteu embarassada -només a partir del sisè mes-, si demaneu la baixa mèdica al metge de capçalera, si concerteu una prova mèdica els dies anteriors o l'endemà de les votacions, si ingresseu en un convent de clausura, si sou bomber i demaneu estar de guàrdia, si fixeu la data del vostre casament per aquest dia, o si sou director d'un mitjà de comunicació.

Llegiu més històries del 26-M a municipals.cat

 

Participació