Anna Barnadas (ERC) anuncia la creació d'una empresa municipal de logística comercial a Olot

Seria una eina per a lluitar contra els grans grups de venda per internet i fomentar la proximitat i el comerç local. Iolanda Suescun també proposa un Pla de prevenció i lluita contra el frau

Anna Barnadas i Iolanda Suescun han estat avui a la plaça Mercat, davant l'hospital vell.
Anna Barnadas i Iolanda Suescun han estat avui a la plaça Mercat, davant l'hospital vell. | Martí Albesa.
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:01h
Anna Barnadas, candidata a batllessa d'ERC Olot, acompanyada aquest matí per Iolanda Suescun (3a a la llista republicana) des de davant de l'antic Hospital de Sant Jaume, han presentat diversos punts del seu programa electoral relacionats amb l'empresa i l'emprenedoria, entre els quals destaca la creació d'una empresa municipal de logística comercial a la ciutat que serveixi per a lluitar contra els grans grups de venda per internet i per a fomentar la proximitat i el comerç local.

La cap de llista republicana creu que el manteniment i creixement del sector empresarial és el millor camí per a millorar l'ocupació i assegurar llocs de treball més estables. "El risc que la nostra comarca perdí el patrimoni industrial i el pes que té sobre la proporció de llocs de treball fa que sigui important que els nostres joves vegin que poden orientar el seu futur en com treballar en l’empresa local des de qualsevol dels seus àmbits i això ha d'anar acompanyat de polítiques actives d'ocupació", ha afirmat.

Des d'ERC Olot també potenciaran i defensaran el comerç urbà de proximitat com a mecanisme per a Afavorir la dinamització i la vitalitat del Nucli Antic. "Farem que l'eix comercial del Nucli Antic arribi fins a la plaça del Carme" i d'aquí la idea de crear l'empresa de logística ja esmentada.
 

Suescun ha anunciat un Pla de prevenció i lluita contra el frau, entre d'altres mesures. Foto: Martí Albesa.


Creació de l'Espai Olot Actiu

Iolanda Suescun, responsable de la coordinació de la comissió d'Economia, Empresa i Ocupació d'ERC també ha anunciat la creació de l'Espai Olot Actiu, "un únic espai de treball compartit, de diàleg, difusió i formació per a recolzar iniciatives innovadores que tinguin com a prioritat crear i acompanyar empreses d'alt impacte social i mediambiental, amb més diversificació de sectors productius, més igualtat i progrés". Aquest espai que dependria de DinàmiG s'ubicaria a l'hospital vell on també s'hi faria una residència d'estudiants.

La candidata número 3 de la llista de Barnadas, ha explicat que tiraran endavant un Pla de prevenció i lluita contra el frau pera  incentivar el compliment voluntari de les obligacions tributàries, per manera de dissuadir els contribuents que mantenen conductes defraudadores i insolidàries. "Una part dels ingressos obtinguts es destinaran a programes socials i inversions sostenibles", ha afegit.

També, apostaran per l'economia circular i beneficis fiscals per a aquelles empreses de nova creació que fomentin la innovació, la recerca i el coneixement, així com bonificacions fiscals a les empreses que incorporin el reciclatge de residus en el seu cicle productiu i afavoreixin l'eficiència energètica i, igualment, als propietaris d'immobles que els incorporin a la borsa de lloguer social municipal.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a la Garrotxa:
noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Arxivat a