Comencen els Jocs Emporion: tres dies d’activitats esportives a les comarques de la Cerdanya, Garrotxa i Ripollès

Inclouen les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i reuniran més de 5.000 practicants d'activitats esportives

Instantània de la presentació dels jocs feta a la Diputació de Girona el passat mes d'abril.
Instantània de la presentació dels jocs feta a la Diputació de Girona el passat mes d'abril. | @jocsemporion.
Redacció
16 de maig del 2019
Els Jocs Emporion 2019 se celebraran el propers 17, 18 i 19 de maig a la Cerdanya, Garrotxa i Ripollès, concretament als municipis d’Alp, Campdevànol, Camprodon, Llanars, Olot, Puigcerdà, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses a més de Banyoles i inclouen les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i reuniran més de 5.000 practicants d'activitats esportives.
 
Aquesta sisena edició dels Jocs Emporion començarà el divendres, 17 de maig, al matí amb la Trobada Atlètica Escolar als Camps del Morrot d’Olot. Aquesta trobada multiesportiva té diferents estacions on mitjançant jocs i activitats d’iniciació esportiva es vol fomentar els hàbits de pràctica esportiva i el coneixement de l’atletisme. Les activitats són adaptades a l’edat dels alumnes i es basen en la iniciació atlètica per al desenvolupament de les capacitats psicomotrius, jocs per treballar les habilitats socials i la cooperació i activitats d’expressió corporal.
 
També tindrà lloc la trobada esportiva de la Gent Gran de les comarques de Girona que ha consistit en una caminada per Llanars i Camprodon. I la 24a Jornada esportiva dels Serveis de Rehabilitació comunitària de les comarques gironines es farà a la zona esportiva municipal de Ripoll.
 
També a Ripoll tindrà lloc la xerrada sobre les activitats esportives com a eina social per a treballar aspectes socials i de valors a través de l’exposició de diversos projectes d’activitats. A les 19h del vespre al Casal Cívic Ripoll – La Devesa del Pla.

Es tracta dels primers dels molts actes que conformen els Jocs Emporion, els quals es duran a terme de demà divendres fins a diumenge a diferents punts de les comarques de la Cerdanya, la Garrotxa i el Ripollès.

La presentació de l'edició d'enguany va tenir lloc el passat dijous, 25 d’abril, en què van ser presents Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació de Girona; Miquel Rovira, president del Consell Esportiu del Ripollès; Josep Pujols, representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona; Narcís Boschdemont, president del Consell Esportiu del Gironès; Magda Lupiáñez, presidenta del Consell Esportiu del Baix Empordà; Josep Maria Fabregó, president del Consell Esportiu de la Garrotxa, i Joan Josep Verdaguer, president del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

El dissabte, 18 de maig, segon dia d’activitats, Olot acollirà les activitats de minibàsquet: la final territorial a Girona del bàsquet escolar dels jocs esportius escolars de Catalunya, i la 4a i última jornada de la lliga territorial de hip-hop.
 
A Sant Joan de les Abadesses es portarà a terme la trobada territorial de Futbol Net, l‘activitat de la Fundació FC Barcelona que té per objectiu principal contribuir a la integració dels nens i nenes, i joves més desafavorits. I a Camprodon hi haurà la final territorial de Gimnàstic Artística de les modalitats masculina i femenina, nivells A i B, en la que hi prendran part els i les esportistes millor classificades de la lliga territorial d’aquest modalitat esportiva.
 
La trobada de caràcter lúdic de les entitats i associacions gironines del món de l’handbol es farà al Pavelló de la Draga de Banyoles.
 
La resta d’activitats de dissabte es realitzaran a Ripoll. Les finals territorials de futbol 7, benjamí i prebenjamí es jugaran al Camp Municipal de Futbol; la trobada territorial de judo es podrà veure al Pavelló Municipal d’Esports; i la trobada i les finals territorials de vòlei tindran lloc al Centre de Tecnificació de l’Avellaneda
 
I el tercer dia, diumenge 19 de maig, les activitats que es faran a la Cerdanya són: a Puigcerdà, la lliga territorial de natació, competició de curses de natació contra cronòmetre en els estils d’esquena, crol, braça i papallona, en les modalitats individual masculina i femenina i relleus mixtes en l’estil de crol. I Alp es realitzarà la competició de totes les modalitats de grup de patinatge artístic
 
Al Ripollès, el pavelló municipal de Ripoll acollirà la final territorial de gimnàstica rítmica. La trobada d’equips d’Escoleta de Futbol 7, de nens i nenes d’educació infantil es farà al camp municipal de futbol de Sant Joan de les Abadesses. El torneig de futbol 7 d’equips formats per persones amb discapacitat psíquica d’entitats i associacions de les comarques gironines es jugarà al camp municipal de Futbol de Campdevànol
 
En conjunt, els Jocs Emporion, són un esdeveniment esportiu multidisciplinari de tres dies, al qual assistiran més de 5.000 persones, una xifra que no ha parat de créixer des de la creació dels Jocs, ara fa sis anys. I és que a la primera edició, que es va fer que es va fer a l’Alt Empordà, es van comptabilitzar 1.850 participants; a la segona, a la Selva, 2.600; a la tercera, al Pla de l’Estany, 4.214, a la quarta, al Baix Empordà, 5.200, i a la cinquena al Gironès. 5.600.
 
Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat. La coordinació tècnica d’aquesta sisena edició va a càrrec del Consell Esportiu del Ripollès i els consells esportius de la Cerdanya i la Garrotxa hi col·laboren com a organitzadors i amfitrions. Així mateix, compten amb la resta de consells esportius de les comarques de Girona, i amb el suport i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es realitzaran les proves.
 
Podeu conèixer les activitats que tindran lloc durant els tres dies dels jocs des de:http://jocsemporion.ddgi.cat/activitats-2019/

El calendari resumit

Divendres, 17 de maig
Hora: tot el dia
Lloc:
Camps del Morrot d’Olot
Casal Cívic i zona esportiva municipal de Ripoll
Carretera de Setcases, entre Llanars i Camprodon
 
Dissabte, 18 de maig
Hora: tot el dia
Lloc:
Pavelló de la Draga Banyoles
Pavelló d’Esports Llandrius de Camprodon
Pavelló municipal d’esports d’Olot
Camp municipal de futbol, Pavelló i zona esportiva municipal i Centre de Tecnificació de l’Avellaneda de Ripoll
Camp municipal de futbol de San Joan de les Abadesses
 
Diumenge, 19 de maig
Hora: 9.30 -14.30h
Lloc:
Palau de Congressos i Esports d’Alp
Camp municipal de Futbol de Campdevànol
Club Poliesportiu Puigcerdà
Camp municipal de Futbol de Ripoll
Camp municipal de Futbol de Sant Joan de les Abadesses

Podreu seguir tota la informació per twitter a través del hashtag #jocsemporion, on s'informarà d'horaris, llocs de les competicions, canvis en les activitats, fotografies... i als webs www.ddgi.cat/jocsemporion i dels consells esportius.