El PSC Olot advoca per reobrir el servei d'urgències a l'ambulatori del CAP

El cap de llista, Josep Guix, junt amb Toni Agustí (número 9 de la candidatura) i Marina Alegre (número 2) reivindiquen una "ciutat per a les persones"

Josep Guix acompanyat dels socialistes olotins Toni Agustí i Marina Alegre.
Josep Guix acompanyat dels socialistes olotins Toni Agustí i Marina Alegre. | Martí Albesa.
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:15h
Tarda encara amb sol per a la primera roda de premsa de la campanya electoral del PSC Olot des de la plaça Ernest Lluch, rere l'ambulatori del Centre d'Atenció Primària (CAP) de la capital de la Garrotxa, on Josep Guix, el cap de llista dels socialistes, ha reivindicat que el seu programa electoral està pensat per a fer "una ciutat per a les persones".

Per a l'actual cap del grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Olot, "l'Ajuntament ha de ser com una empresa de serveis que ha de fer que la ciutat funcioni les 24 h del dia". Guix ha afirmat que aquest és un punt prioritari per al PSC a Olot i que compten amb un equip de gent avesada, precisament, en la gestió pública.
 

El metge Toni Agustí és el candidat número 9 de la lllista electoral del PSC Olot. Foto: Martí Albesa.


El candidat ha estat acompanyat en la roda de premsa per Toni Agustí, que va novè en la llista electoral dels socialistes. Aquest metge de primària, que actualment exerceix a les Preses, ha reclamat la reobertura del servei d'atenció conntinuada al CAP (popularment conegut com "servei d'urgències") durant tots les nits, festius i caps de setmana per a evitar la llarga espera que es produeix actualment a l'Hospital d'Olot, que també atèn urgències de tota la comarca.

"Aquest servei es podria cobrir perfectament a través de guàrdies dels actual metges d'atenció primària", ha detallat Agustí, que també proposa ampliar provisionalment el consultori de SAnt Miquel fins que no s'hagi fet el nou centre a través del lloguer d'un espai al mateix barri, amb què s'alleujaria la càrrega dels professionals.
 

Marina Alegre advoca per fer d'Olot una ciutat sostenible. Foto: Martí Albesa.


Per la seva banda, la candidata número 2 de la llista del PSC Olot, Marina Alegre, ha explicat que caldrà millorar els paviments de les voreres de molts carrers de la ciutat i habilitar una plataforma única al barri de Sant Roc, pensant sobretot amb les persones amb dificultats de mobilitat o mobilitat reduïda. Entre altres mesures a portar a terme, Alegre ha dit que cal senyalitzar bé els passos de vianants, amb llum a les nits; connectar els trans de carril bici i fer que es pugui arribar amb bicicleta a les escoles i als instituts o habilitar aparcaments vora el centre per promoure el comerç i la vida al centre de la ciutat.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a la Garrotxa:
noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Arxivat a