Eleccions municipals 2019

La xarxa viària i l'accés a l'habitatge: les grans problemàtiques de la Garrotxa

Consulteu quines són les temàtiques que marquen la campanya electoral a la comarca de cara en el comicis del 26-M

per NacióDigital, Olot | 16 de maig de 2019 a les 07:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
La Garrotxa pateix des que es van obrir els túnels de Bracons un dèficit important en infraestructures viàries que converteixen la Vall d'en Bas, les Preses i l'avinguda Sant Jordi i el carrer de Portbou d'Olot en embuts circulatoris per on passen cada dia milers de vehicles rodats, especialment relacionats amb el transport de porcs vius, canals de porc o embotits, amb totes les conseqüències ambientals que també comporta quant a contaminacions (pol·lució, sorolls, bacteris).

Pel que fa a l'habitatge, n'hi ha una manca important als nuclis urbans, sobretot a Olot, on no acaben d'arrencar les millores al Barri Vell, i calen inversions fortes. Els preus de lloguer han patit una pujada moderada, però es mantenen per damunt d'altres comarques veïnes, possiblement per l'efecte crida i el turisme creixent a la Zona Volcànica del Parc Natural de la Garrotxa.


Precisament, relacionat amb alguns dels darrers temes anteriors –les infraestructures i la mobilitat i el turisme–, hi comença a haver, sobretot a l'estiu, una certa massificació en determinades zones del Parc Natural i de la comarca i ja cal controlar l'accés en altres diverses àrees d'esbarjo, com a Sant Aniol d'Aguja (Alta Garrotxa), les Planes d'Hostoles i, aviat, certament, a la Vall d'en Bas.

Per tornar a la notícia principal, amb tots els enllaços a les 42 comarques i les 10 problemàtiques, podeu clicar aquí.

 
Les problemàtiques que marquen la campanya electoral a cada comarca
   

 

Participació