Barnadas (ERC Olot) vol mobilitzar el parc d'habitatge per a un nou Nucli Antic

Acompanyada del candidat número 6, Manel Danés, els republicans constaten que el barri vell està "molt degradat" per la inacció dels darrers vuit anys per part de l'actual equip de govern municipal

Manel Danès i Anna Barnadas a la plaça Major d'Olot aquest matí.
Manel Danès i Anna Barnadas a la plaça Major d'Olot aquest matí. | Martí Albesa.
15 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:33h
"Després de 8 anys de govern de Convergència-PDECat el barri vell no està millor, està més degradat, en resum, ha estat el gran oblidat", ha etzibat de bon de matí des de la plaça Major d'Olot Anna Barnadas, la candidata d'ERC a les eleccions municipals del 26-M. Barnadas creu que aquesta zona de la ciutat n'és el cor, "el barri de tots, tots soms del nostre barri i som també del barri vell".

Acompanyada de Manel Danès, número 6 a la candidatura municipal, l'actual cap de l'oposició a l'Ajuntament de la capital comarcal, creu que és urgent mobilitzar el parc d'habitatge de la ciutat per a conformar un nou Nucli Antic a Olot. "Totes les ciutats del nostre entorn tenen un nucli antic com cal, arreglat i on hi ha molta vida i hi viu molta gent. Aquesta feina aquí no s'ha fet", ha afegit Barnadas. Per això creu que és urgent de fer-ho, "no podem esperar ni un dia més".

Per a ERC Olot serà una prioritat durant el mandat vinent, conjuntament amb les inversions als barris, "arremangar-se" i fer aquest nou Nucli Antic, "on els olotins vulguin anar a viure i vinguin a comprar o a passejar-hi. I per fer això la clau de volta per als republicans és solucionar el problema dels edificis buits i deshabitats.

Danés ha donat detall de les accions que caldrà dur a terme per a arribar a aquest nou Nucli Antic d'Olot, tot prioritzant les polítiques per a rehabilitar i mobilitzar els habitatges buits:

— Revitalitzar la zona de la plaça del Carme i el seu entorn amb una reordenació urbanística al voltant de la creació d'un nou centre sociocultural a l'antiga fàbrica de Can Sacrest, pensat per a les entitats i per a fomentar la participació activa de la ciutadania.
— Potenciar i defensar el comerç urbà de proximitat com a mecanisme per a afavorir la dinamització i la vitalitat del Nucli Antic. per manera que l'eix comercial arribi fins a la plaça del Carme.
— Remodelar la imatge de la plaça dels Gegants i fer que sigui un espai ple d'activitats al centre.
— Crear Zones Verdes d’aparcament prioritàries per als veïns del centre de la ciutat per a facilitar i reduir el cost de l’aparcament.
— Fer les obres d'adequació necessàries a la plaça de Braus perquè es pugui continuar utilitzant per a usos socials i culturals i fer l'estudi de valoració dels costos d'una reforma total.
— Reformular la plaça del Mig com un espai familiar amb racons d'esbarjo pensats per als infants de totes les edats.
— Potenciar el nou Firal com un punt de trobada per als joves, amb una zona wifi al Firal petit.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a la Garrotxa:
noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Arxivat a