1 de 10
eleccions municipals 2019

JxCat Olot vol crear una Regidoria de Drets Civils que gestionaria Pep Berga

Ho ha anunciat la candidata Imma Muñoz, mentre l'actual primer tinent de batlle ha destacat la creació de tres noves unitats de convivència a la residència Sant Jaume, la construcció del CAP de Sant Miquel i nous serveis a l’Hospital

Pep Berga, candidat de JxCat Olot, avui a l'Hospital. | Martí Albesa.
per Xavier Borràs, Olot | 15 de maig de 2019 a les 12:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'anunci per part de la candidata de JxCat Olot, Imma Muñoz (número 4 a la llista electoral), aquest matí davant de l'Hospital d'Olot, de la creació d'una nova Regidoria de Drets Civils l'ha reblada el candidat de la coalició, Pep Berga, quan ha manifestat que aquesta junt amb la de Cultura aniran al seu càrrec si surt escollit com a batlle de la ciutat.

LA compareixença, avui, davant dels mitjans, s'ha centrat, també, en els serveis de salut i d’Atenció a les persones, especialment a la gent gran, per a garantir-ne una bona qualitat de vida. Així, Pep Berga ha manifestat que la construcció del nou CAP de Sant Miquel, el quart quiròfan de l’Hospital i completar la residència Sant Jaume “són objectius bàsics” pel que fa a equipaments. L'elecció de l'Hospital per a la presentació d'avui volia servir també “per a repetir, un cop més, que l’Hospital ha estat un èxit”. Berga ha assenyalat que “no era fàcil i ens en vam sortir. L’Hospital ofereix un molt bon servei i els pacients, a més de guanyar temps, han guanyat en qualitat i en proximitat”. Amb la voluntat de millorar encara més el servei que s’ofereix, ha explicat que Junts per Catalunya Olot proposa “l’obertura d’un quart quiròfan a l’Hospital i la incorporació de la ressonància”.


Imma Muñoz, per la seva banda, ha volgut detallar en la seva intervenció algunes de les accions no relacionades amb equipaments que pensa que “són prioritàries en el programa que presentem, perquè l’atenció a les persones, a totes les persones, és una obsessió per a nosaltres. Perquè és a elles a qui ens devem”.
 

El candidat a batlle de Junts per Catalunya Olot ha explicat que “després de posar en marxa la primera unitat de convivència amb 17 persones a la residència Sant Jaume, ara treballem perquè en siguin possibles tres més. Així, el desplegament d’aquest nou model d’atenció a la gent gran centrat en la persona, s’ampliarà fins als 65 usuaris posant en joc la segona planta”. Berga ha puntualitzat que “si en aquests moments s’està afrontant la millora de l’accés des del pati de l’antic hospital, la construcció d’una sala d’estada, la instal·lació d’un nou ascensor, entre altres, estem decidits a projectar noves fases de reforma de la residència on hem fet les reserves d’espai necessàries per tal que, en un futur, pugui acollir fins a cent persones a les plantes tercera i quarta”.
 

Més enllà de l’obra física de la nova residència, Pep Berga ha volgut destacar que “el més interessant és el seu model de servei, centrat en l’atenció a l’usuari perquè la gent pugui envellir com a casa”. L’alcaldable de Junts per Catalunya Olot també ha refermat el compromís d’avançar en l’increment de les places públiques per a residències de gent gran, d’acord amb la Generalitat de Catalunya.
 
En relació encara amb equipaments de Salut i Atenció a les persones, el candidat ha situat la construcció del nou CAP de Sant Miquel com a “clau”. En aquest sentit ha afirmat que “insistirem a la Generalitat fins a fer-nos pesats sobre la necessitat que aquesta obra no s’allargui en el temps, per poder donar millor servei no només als usuaris sinó també als professionals”, i ha recordat que així “ho vam traslladar divendres passat a la consellera de Salut, quan va venir a Olot”.
 

Imma Muñoz és en la posició quarta de la candidatura de Junts per Catalunya Olot. Foto: Martí Albesa.


Berga ha reivindicat el compromís de l’actual equip de govern municipal amb aquest nou equipament, recordant l’adquisició que es va fer en el seu dia dels terrenys per posar-los a disposició del Departament de Salut. El Ple de gener passat va aprovar per unanimitat la cessió d’aquests terrenys a la Generalitat, la Junta de Govern Local del 9 de maig va aprovar definitivament la cessió del terreny de Sant Miquel amb destinació al CAP i el Ple que se celebra aquest dijous ha de convalidar aquest acord.

Entre les accions previstes, Imma Muñoz, ha explicat que s’hi compten “avançar en la prestació de serveis d’atenció a la dependència en el domicili; continuar garantint, sense limitació pressupostària, els ajuts d’urgència social per atendre les necessitats bàsiques; desenvolupar un programa integral d’atenció a l’exclusió social; l’atenció a la infància i adolescència en situació de risc social i reforçar l’educació com a pilar de l’equitat social i instrument d’igualtat d’oportunitats, i acollir, des de diferents àmbits i amb serveis específics, a totes les persones que arriben a Olot per viure-hi”. També “que la intervenció comunitària esdevingui un element clau del benestar de les persones, partint d’accions que enforteixen els vincles familiars i veïnals, i la creació d’una regidoria específica dedicada als drets civils de les persones que depengui directament d’alcaldia per donar-li la centralitat i la importància necessàries”.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a la Garrotxa:
noms i cognoms, partits, sigles i municipis

 

Participació