La CUP proposa que l'Hospital d'Olot passi a ser de gestió i titularitat 100% públiques

Dani Dorca, candidat de la formació, també aposta per tractar l'esport com una eina de cohesió social

Dani Dorca, de la CUP Olot, durant la compareixença d'aquest matí
Dani Dorca, de la CUP Olot, durant la compareixença d'aquest matí | Xavier Borràs.
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:41h
Dani Dorca, acompanyat del candidat a batlle de la CUP Olot a les eleccions municipals del 26-M, Lluís Riera, i altres membres de la candidatura a les eleccions municipals, ha detallat aquest matí des del camp de l'assolellat futbol de Sant Pere Màrtir, alguns dels eixos del programa de la formació assembleària en relació amb la salut i l'esport.

D'entrada, però, ha reblat la crítica que ja va fer el pastisser-poeta el passat divendres (en relació amb la vairant d'Olot i el túnel de Bracons): "El camp de Sant Pere Màrtir és una altra prova de la política de pedaç sobre pedaç". Dorca, doncs, es referia a la polèmica del camp de gespa artificial del Sant Pere Màrtir (que va tenir un cost de 40.000 euros) i el sobrecost de vora 170.000 euros més que comportarà fer la gespa de cap i de nou.

El novè candidat de la llista electoral cupaire ha destacat, d'una banda, que entenen la salut com un dret inclusiu, que no s’ha de limitar a l’atenció de les complicacions de salut, sinó que també abraci altres factors "com l’accés a l’aigua potable i l’electricitat, el subministrament d’aliments en bon estat, habitatge digne i condicions sanes en el treball i l’accés a l’educació sobre qüestions relacionades amb la salut sexual i reproductiva".

"Volem garantir l’accessibilitat universal al sistema sanitari públic", ha afegit, i per això creuen que l’Hospital d’Olot, que actualment es gestiona des d’una fundació privada amb un 90% de diners públics, ha de passar a estar gestionat pel Departament de Salut, "per a aconseguir que el centre sigui de gestió, titularitat i provisió 100% públiques".

La CUP Olot també proposa dur a terme activitats de promoció de la salut i de prevenció de les malalties per a reduir les desigualtats de salut entre classe i gènere, posant en marxa plans de salut local i creant campanyes d’informació sobre el model sanitari i els drets dels usuaris. "Treballarem per a potenciar l’educació sanitària en la infància i l'adolescència", ha dit i, en aquest sentit, es proposen impulsar iniciatives a les escoles i des del mateix Ajuntament per a incidir en l’educació sexoafectiva, sobretot amb els joves,  i prioritzar la vessant de gaudi de les relacions sanes.

"A la CUP –ha afegit Dorca–, entenem que l’esport a més de saludable, és una eina de socialització i educació que contribueix a la formació de infants i joves, i que és un bon espai per a treballar la cohesió social." Per això, volen potenciar l’esport de base i públic, i fer-lo accessible a tothom, amb un procés participatiu per a decidir quin ús donar a l’antic parc de bombers, arreglar la pista exterior del pavelló, identificar nous espais –millor coberts– i recollir propostes veïnals per a donar-ne un ús de foment de l’esport de barri. A més, estudiaran la viabilitat econòmica de disposar d’una piscina municipal coberta. En definitiva, volen "millorar la gestió dels actuals equipaments esportius, garantir-ne l’accés públic i fomentar la implementació del projecte Esport Sa, a més d'ampliar-lo a altres franges d’edat", ha conclòs el candidat.
 
Totes les llistes de les eleccions municipals a la Garrotxa: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Arxivat a