eleccions municipals 2019

JxCat Olot traslladarà l'experiència dels PIAM del Nucli Antic i Sant Miquel a tots els barris de la ciutat

Mentre Jordi Güell anuncia que, es redactarà un Pla de renovació de les infraestructures bàsiques de tots els barris, Montse Torra treballarà en el desplegament d’un Pla de fibra òptica per a les zones sense cobertura

per Xavier Borràs, Olot | 14 de maig de 2019 a les 11:51 |
Jordi Güell, Pep Berga i Montse Torras a la plaça de Sant Pere Màrtir. | Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Matinal de Junts Per Catalunya Olot amb vistes. Efectivament, avui, per a parlar dels plans integrals d'acció de millora (PIAM) als barris de la ciutat, la coalició que encapçala Pep Berga en aquestes eleccions municipals, ha citat els mitjans de comunicació a la magnífica talaia de la plaça de Sant Pere Màrtir, a Montolivet, acompanyat de Montse Torras i Jordi Güell (en les posicions 3a i 5a de la candidatura respectivament).

El missatge: l'experiència dels PIAM del Nucli Antic i de Sant Miquel, que s'han desenvolupat en aquest darrer mandat amb èxit, es traslladaran a tots els barris de la ciutat amb el binomi coneixement tècnic (de què disposa l'Ajuntament), coneixement ciutadà (de què disposen els veïnats). En aquest sentit, Pep Berga ha assenyalat que “el nostre compromís per a estendre aquest model a tota la ciutat és ferm, perquè és essencial comptar amb la participació dels veïns i veïnes per a conèixer a fons les prioritats dels barris de la ciutat”.

 
El candidat a batlle de Junts per Catalunya Olot ha explicat que el model contempla dues fases: una primera de diagnosi participativa, per a la qual és imprescindible la implicació dels veïns, comerços i tot el teixit associatiu vinculat al barri i amb un important suport tècnic d’acompanyament, i una segona fase que és la de determinació de les accions a realitzar.

 
Berga ha posat especial èmfasi en la necessària actuació en aquells barris que van néixer els anys 50 i 60, als inicis de la reindustrialització de la ciutat, "de manera desordenada en la majoria de casos", que han fet créixer la ciutat i que "ara presenten mancances que s’han de resoldre”. Per això cal diagnosticar-los tots: "Necessitem conèixer què s’ha de remodelar, reformar, quines actuacions són més urgents", i es proposen de fer-ho de manera consensuada amb els veïns que hi viuen.

 

Jordi Güell ha explicat que es redactarà un Pla de renovació de les infraestructures bàsiques de tots els barris de la ciutat. Foto: Xavier Borràs.


El candidat ha volgut destacar la feina que en els darrers anys ja s’ha fet en els barris. Com a exemples ha citat els 2,5 milions d’euros que s’ha destinat al Pla d’asfaltatge de carrers i millora de voreres, les actuacions de la brigada de neteja extraordinària d’embornals, senyals de trànsit i fanals –a més de l’eliminació de grafits a contenidors i murs– i les actuacions que s’ha realitzat a partir de les peticions rebudes a través de la Ciutat dels Detalls (més de 3 mil peticions a l’any amb un 80% de resolució de mitjana).
 
Pep Berga ha explicat que aquestes actuacions tindran continuïtat i en aquest sentit Jordi Güell ha anunciat que, a més de les accions que resultin dels PIAM, es vol procedir a “la redacció d’un Pla de renovació de les infraestructures bàsiques de tots els barris de la ciutat”. Güell ha posat com a exemple millores en l’enllumenat, xarxa de clavegueram i la posada en funcionament del nou dipòsit d’aigua, entre d’altres.
 

Montse Torras ha anunciat la millora de la fibra òptica i de la cobertura de les telefonia mòbil arreu d'Olot. Foto: Xavier Borràs.


Per altra banda, Montse Torras ha explicat que una altra de les propostes de Junts per Catalunya Olot en l’àmbit de barris és “treballar en el desplegament d’un Pla de fibra òptica que permeti cobrir les zones sense cobertura de la ciutat, i també la millora de la cobertura de la telefonia mòbil”. Torras ha posat d’exemple, en aquest sentit, les actuacions que s'han fet. precisament, al barri de Sant Pere Màrtir –on ha estat fins ara la regidora encarregada– i a Batet.

 

 

Participació