La consellera Vergés anuncia que l'Agència de Salut Pública compartirà espais amb l'Hospital d'Olot

Ha destacat que “aquesta integració de la salut pública amb l’assistencial facilitarà un treball comunitari entre hospitals, l’atenció primària i els ens locals”

La consellera Alba Vergés a l'hora d'arribar a l'Hospital d'Olot aquest migdia.
La consellera Alba Vergés a l'hora d'arribar a l'Hospital d'Olot aquest migdia. | Xavier Borràs.
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:32h
Primera visita de la nova consellera de Salut, Alba Vergés, a la Garrotxa, amb compareixença tardana davant dels mitjans de comunicació a l'Hospital d'Olot, després del recorregut per l'Ajuntament i l'Àrea Bàsica de Salut, per bé que ha pagat la pena, ja que ha anunciat
que l’Agència de Salut Pública de Catalunya compartirà espais amb aquest centre de referència per la comarca.

La titular de Salut –acompanyada del batlle i president de la Fundació de l'Hospital, Josep M. Corominas, id e la canidata d'ERC a les municipals Anna Barnadas– ha destacat que “aquesta integració de la salut pública amb l’assistencial permetrà una treball comunitari entre hospitals, primària i els ens locals”. “És una gran oportunitat de treballar sinergies que donaran fruits en un futur i que, de ben segur, ens permetrà exportar projectes semblants a altres territoris”, ha afegit la consellera.
 

La consellera Vergés ha ha posat en valor la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de l'Hospital d'Olot, única a Catalunya Foto: Xavier Borràs.

Vergés ha explicat que des dels serveis assistencials identifiquen els problemes però que cal analitzar quines són les causes i d’on sorgeixen, i en aquest sentit, ha destacat que Salut Pública fa una tasca imprescindible i molt necessària.
 
Els serveis de Salut Pública a la Garrotxa compten amb 25 professional i els seus serveis s’adrecen a la ciutadania, al món local i a sectors econòmics clau com el de l’alimentació. És d’especial rellevància el control sanitari de les indústries càrnies de la Garrotxa, amb presència de holdings d’alt nivell i exportadors que generen molts llocs de treball a la comarca. L’any 2018 es van fer més de 800 controls sanitaris en aquestes empreses i entre el petit teixit industrial relacionat amb productes de qualitat lligats a l’entorn.

Durant l'estada de la consellera a l'Hospital d'Olot, el gerent de la FUndació, Josep Ma Padrosa, a exposat a la consellera com és i com funciona el centre i quins són els principals assoliments aconseguits fins ara, en aquest hospital de referència.
 

L'Hospital d'Olot ha fet uns plafons on es veuen les macroxifres, que Josep M. Padrosa ha explicat a la consellera. Foto: Xavier Borràs.

D’altra banda, la consellera ha destacat que els serveis de salut pública també treballen de manera conjunta amb l’atenció primària per promoure estils de vida saludables, que passen, per exemple, per promoure l’activitat física. Vergés ha indicat que aquest és “un clar exemple del que és treballar en comunitat” i també de “com obrim el sistema sanitari públic a la comunitat”.
 
Alba Vergés també ha posat en valor la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica -única a Catalunya- i ha afirmat que evidencia que “la salut va estretament lligada al 80% dels determinants de la salut que estan fora del sistema sanitari, molts dels quals relacionats amb el medi ambient”.