Anna Barnadas (ERC Olot): «Cal posar en marxa el Pla estratègic Olot 2050»

L'única dona que encapçala una candidatura a la capital de la Garrotxa afirma que "la vella política que ha governat la ciutat els darrers 49 anys ha quedat antiquada i obsoleta"

Anna Barnadas, d'ERC Olot, vol un aire nou a l'Ajuntament.
Anna Barnadas, d'ERC Olot, vol un aire nou a l'Ajuntament. | Martí Albesa.
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:55h
Anna Barnadas, la cap de llista d'Esquerra en aquestes eleccions municipals a l'Ajuntament d'Olot, ha encetat la seva primera roda de premsa al Firal amb un missatge prou clar i potent: "Posar el marxa el procés per a definir el Pla estratègic Olot 2050 que marqui les línies mestres de treball per la ciutat en les dècades vinents", és a dir, que no s'hi posa per poc per a repetir els bons resultats de les darreres eleccions municipals a la capital de la Garrotxa, l'any 2015, en què va multiplicar per tres el nombre vots que li va atorgar la ciutadania i va abastar els cinc regidors actuals del grup municipal a l'oposició.

Més que una primera roda de pemsa de campanya, la candidata d'ERC ha fet un petit míting electoral al bel mig del Firal, que per al regidor Pep Quintana –el nou senador garrotxí– és una mostra de l'esperit republicà, és a dir "l'àgora, a l'estil de la Grècia clàssica, que entenem que és aquest espai de trobada entre els ciutadans". Barnadas ha començat, doncs, forta: "Aquestes eleccions municipals són les més importants des de la fi de la dictadura franquista. Olot necessita obrir una nova etapa i estar preparada per a afrontar els reptes de futur que tenim al davant i que estan aquí per a transformar la societat com l'hem coneguda fins ara en molts aspectes".

Per això, la candidata a batllessa –l'única dona que encapçala una candidatura a la capital de la Garrotxa–, té clar que "la vella política que ha governat la ciutat els darrers 49 anys ha quedat antiquada i obsoleta i no respon al que ens demanen els nostres ciutadans".
 

La candidata d'Esquerra ha estat acompanyada pel flamant senador garrotxí Pep Quintana. Foto: Martí Albesa.


Barnadas advoca, doncs, per afrontar els grans reptes de futur des de dos eixos imprescindibles: "Primer, definir quin model de ciutat volem i imaginem, en quins valors i pilars s'ha de basar, a quins problemes ha de donar resposta i quines prioritats té, i, segons, ser sobirans per a prendre les pròpies decisions i disposar de les eines necessàries per garantir un futur millor, que millori el finançament i que garanteixi l'estat del benestar". Per a Barnadas el primer punt necessita que ens aturem i que col·lectivament decidim com volem i imaginem que sigui l'Olot del futur, i el segon punt "només el garantirà un estat independent català que treballi a favor dels catalans".

En aquests sentit és que s'engloba la posta en marxa del Pla estratègic Olot 2050 i proposaran als olotins de fer Plans estratègics dels principals àmbits que han de marcar l'esdevenir d'Olot. Treballarem i definirem el Pla d'educació, el Pla de treball, el Pla de transició energètica, le Pla d'habitatge, Pla de participació, el Pla de salut, el Pla de Noves Tecnologies i la revisió necessària del pla de Cultura, que, precisament va iniciar el republicà Pep Fargas quan va ser regidor a l'Ajuntament d'Olot. "Tots aquests plans junts han de definir quin és el full de ruta de com ha de ser l'Olot del 2050", ha reblat Anna Barnadas.





 
Arxivat a