Pep Berga (JxCat Olot): «La nova biblioteca a Can Sacrest serà un projecte transformador»

El candidat a batlle, que es va ficar en política per la cultura, també proposa cobrir el pati de l’Hospici per a poder-hi acollir més activitats

Pep Berga, de Junts per Catalunya Olot, aposta fort pel nou espai de Can Sacrest.
Pep Berga, de Junts per Catalunya Olot, aposta fort pel nou espai de Can Sacrest. | Martí Albesa.
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:52h
Pep Berga es va ficar en política perquè és un home de cultura. Ho confessa amb orgull, el mateix que sent per la política cultural que s'ha dut a terme aquests anys a Olot, que és –ho diuen moltes veus– un referent no solament a la Garrotxa sinó, també a Catalunya. Avui, el candidat a batlle de Junts per Catalunya a Olot (JxCat Olot, que aspira a substituir l'actual, Josep Maria Corominas, a les deu mati ha exposat des del patí de l'Hospici, al Museu de la Garrotxa, algunes de les pistes per al mandant que ha de sorgir d'aquestes eleccions municipals si governen a la capital de la Garrotxa.

El candidat, acompanyat de Gemma Canalias i Jordi Sellas (en la posició 11a i 19a de la candidatura), ha destacat de primer el projecte de nova biblioteca a Can Sacrest ja que ha assegurat que “es tracta d’un projecte que és molt més que una biblioteca, és un projecte transformador per a la ciutat”.

Segons ha explicat Berga, la proposta contempla “un equipament del segle XXI que respongui a diferents objectius: una biblioteca capaç d’identificar les noves necessitats dels usuaris, un espai on construir comunitat, un espai de confiança, de socialització, un espai de creació i on compartir experiències, flexible, acollidor i social. De biblioteca per a llibres a biblioteca per a persones. Ha de ser l’equipament-espai de relació de la ciutat per excel·lència”.
 
Per al candidat de Junts per Catalunya a Olot la nova biblioteca a Can Sacrest, seria “un espai de transformació urbana” que connectaria el barri de Sant Miquel i el Nucli Antic. Ha explicat que ho faria “dinamitzant la zona compresa entre la plaça Major i la plaça del Carme, tot connectant la zona superior del carrer del Sastres i el barri de Sant Francesc amb aquest nou equipament per darrere de l’església del Carme. Això, ha afegit, “ha de ser un incentiu per als propietaris dels habitatges més propers a aquesta zona a invertir-hi i un element dinamitzador d’aquest sector de la ciutat, com la nova plaça Mercat ho va ser en el seu moment”.  
 
Per a Pep Berga és "sense dubte el gran projecte del proper mandat. És gran en tots els sentits. Però és un projecte realista, centrat en allò que és possible fer des de l’Ajuntament i amb la participació i col·laboració d’altres institucions”.
 
En aquest sentit Berga ha assenyalat que el projecte de nova biblioteca a Can Sacrest és un bon exemple “que la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini, com deia Montserrat Roig”. El candidat ha afirmat que Junts per Catalunya Olot “ens sentim molt identificats amb aquesta frase. La cultura ens dóna les eines necessàries per a afrontar els reptes de cada moment, personalment, però també com a ciutat”.
 
Pep Berga ha dit que “s’ha de continuar programant des de l’Ajuntament, però a la vegada donant suport econòmic, d’assessorament o en forma d’equipaments a totes aquelles entitats que treballen a favor de la cultura”.
 

Gemma Canalias i Jordi Sellas han acompanyat Pep Berga en la primera compareixença de la campanya electoral. Foto: Martí Albesa.


L'Hospici cobert

Pel que fa a inversions, Pep Berga ha explicat que Junts per Catalunya Olot també proposa tirar endavant les obres per a cobrir el pati de l’Hospici per a facilitar que s’hi puguin fer més activitats i així la ciutat "disposi d’un nou equipament escènic tot l’any", que tant podria ser un auditori per a espectacles, una sala de conferències, un espai per a tallers, etc.

Les propostes de l’àmbit de Cultura presentades avui formen part del programa de Junts per Catalunya Olot. El programa, que recull prop de 400 actuacions per a les eleccions municipals del 26 de maig, es poden consultar a www.juntsxcatolot.cat.

Pel que fa als candidats que han acompanyat Pep Berga avui, cal esmentar, d'una banda, que Gemma Canalias és tècnica en promoció econòmica i experta en TIC. Llicenciada en Investigació i Tècniques de Mercat i en Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Oberta de Catalunya, diplomada en Ciències Empresarials a la Universitat de Girona i Grau Superior Tècnic d’Administració i Finances a l’IES Bosc de la Coma d’Olot. Forma part de la Junta veïnal de Batet i de l’Associació de dones Alba.
 
Per la seva banda, Jordi Sellas, actualment jubilat, va rebre el Premi Ales a la Cultura de l’Ajuntament d’Olot l’any 2013. Col·laborador de diverses entitats de la ciutat i mitjans de difusió del país. Entre moltes altres activitats, ha estat el director i presentador del programa de ràdio "Cilindrada" (més de 20 anys en antena), president i fundador de l’Escuderia Olot Competició i president de l’Associació FANS.


 
Arxivat a