El nou pont sobre el Fluvià a Sant Privat rebrà 40.000 € de subvenció

És un primer pas per a la millora de les connexions entre els pobles de la Vall d'en Bas amb bicicarrils, pendent d'una subvenció milionària dels fons FEDER

Aquest és el punt on s'iniciarà la nova passarel·la sobre el Fluvià.
Aquest és el punt on s'iniciarà la nova passarel·la sobre el Fluvià. | Xavier Borràs
Redacció
09 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:13h
La Diputació de Girona ha aprovat la concessió d'una subvenció de 40.000 euros per a la construcció d'un nou pont sobre el riu Fluvià, a l'alçada de Verntallat (Sant Privat d'en Bas), de fet una passarel·la sobre el riu al carril bici/camí de vianants que arrenca al Mallol, en paral·lel al pont actual per als vehicles.

Aquest projecte de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas cerca oferir una millor seguretat per a fer desplaçaments amb bicicleta o a peu per aquesta zona i, per tant, treure el trànsit actual a la carretera GIP-5226, un tram és compartit per tots els usuaris, amb què aquest nou pont ho permetrà arreglar i oferir uns desplaçaments més còmodes. De fet, quan s'arriba al pont del Fluvià, els ciclistes i els caminants l'han d'evitar amb una certa inseguretat, ja que han d'anar per la calçada de la carretera quan arriben al riu, on els cotxes corren molt, tal com va recordar el juliol passat el batlle de la Vall d'en Bas, Lluís Amat –en què va anunciar aquesta i altres obres–, que sempre demana als conductors que moderin la velocitat.
 

Imatge del projecte de la passarel·la que es farà al Fluvià. Foto: NG.


Aquesta passarel·la sobre el riu està pensada com un primer pas per a la millora de les connexions entre els pobles de la Vall amb bicicarrils. En aquest sentit, la Vall d'en Bas ja ha presentat una sol·licitud de subvenció al Departament de Territori i Sostenibilitat d'uns fons europeus FEDER. El global de les aportacions als projectes és de 2.000.000 euros i la Vall està ben posicionada per a obtenir els diners suficients per desplegar aquest projecte a favor de la mobilitat sostenible.