Tot a punt per a la Marxa Terra de Remences aquest diumenge

Des de fa anys l’organització limita la inscripció a la cursa per la Garrotxa, el Ripollès i Osona –que tindrà lloc el 12 de maig– a 3.000 cicloturistes

Els cicloturistes en la marxa de l'any passat a prop del Mallol.
Els cicloturistes en la marxa de l'any passat a prop del Mallol. | CCBAS.
Redacció
09 de maig del 2019
Actualitzat el 10 de maig a les 20:34h
La 22a Marxa Terra de Remences tindrà lloc aquest diumenge 12 de maig, amb sortida a les 8 del matí del carrer Ample de Sant Esteve d’en Bas (Vall d'en Bas). Comptarà amb un doble recorregut: el llarg, de 175 km i 2.600 m de desnivell acumulat (amb els colls de Bracons i de Condreu, tots dos de 1a categoria, com a principals fites), i el curt de 100 km i 1.280 m de desnivell (Capsacosta i coll de Canes, que haurà de coronar tothom).

El passat 15 de febrer el Club Ciclista Bas va obrir el termini d’inscripcions a la cursa, que l’organització limita a 3.000 cicloturistes, amb què les places disponibles es van exhaurir en qüestió d’hores.
 

Perfil de les dues curses de la Terra de Remences Foto: CCBAS.


La principal novetat d’enguany és que, a més de puntuar per al 12è Circuit cicloturista Ciclopirineus, la 29a Challenge catalana, el 5è Circuit femení i per als diferents circuits de Ciclismo a fondo, la prova també forma part del calendari internacional UCI Cycling for all, tal com la mítica Quebrantahuesos de Sabiñánigo o l’extrema Sierra Nevada Límite.

Dani Pedrosa, Marc Coma, David Millar, Roberto Heras, Joan Llaneras, Carles Torrent, Maverick Viñales, Xevi Pons, Nan Oliveras, Gerard Farrés, Javier Moracho o Marc Trayter entre altres, són només alguns dels molts esportistes que en els darrers anys han estat a la línia de la sortida i no s’han volgut perdre el magnífic recorregut per territori garrotxí, ripollès i osonenc.

La ‘Terra de Remences’ no és una marxa competitiva, però sí molt solidària, ja que una part de les inscripcions es destina a col·laborar amb Oncolliga, la Fundació Albert Bosch, Càritas Garrotxa i Creu Roja.

Cada any la fan possible els socis del CC Bas i mig miler de voluntaris i col·laboradors repartits per tot el recorregut, amb el suport del patrocinador de l’entitat, Energy Tools.