Demanen que l'Estat assumeixi responsabilitats per no retirar l'arma al policia que va matar la parella a Olot

L'advocat de la família subratlla que alguns testimonis apunten que el policia tindria "problemes severs" amb l'alcohol i "possiblement" amb drogues com la cocaïna

Pla general del pis on va tenir lloc el crim el passat 20 d'abril.
Pla general del pis on va tenir lloc el crim el passat 20 d'abril. | ACN.
Redacció
08 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:18h
L'acusació particular demana que l'Estat assumeixi responsabilitats pel fet que no es retirés la pistola a l'agent de la Policia que va matar la parella a trets a Olot. A l'escrit que ha entrat al jutjat, l'advocat de la família de la víctima, Carles Monguilod, subratlla que alguns testimonis, entre els quals fins i tot hi hauria altres agents del cos i comandaments del cos armat, apunten que el policia tindria "problemes severs" amb l'alcohol i "possiblement" amb drogues, com la cocaïna.

"Malgrat això –diu l'acusació– en cap cas se li va retirar l'arma reglamentària" amb la qual va cometre el crim. L'advocat sol·licita al jutjat que el Ministeri de l'Interior sigui responsable civil subsidiari en el cas d'assassinat, és a dir, que també s'hagi de fer càrrec de les indemnitzacions que puguin derivar-se cap als familiars en cas de condemna.

El crim va tenir lloc el dissabte 20 d'abril en un pis del carrer Verge de la Guia d'Olot, situat al barri de Sant Cristòfol les Fonts. L'agent de la policia estatal, destinat a la comissaria de Camprodon (Ripollès) feia aproximadament un any i mig que mantenia una relació amb la víctima. Segons alguns testimonis, la relació era conflictiva, amb humiliacions d'ell cap a ella i discussions. El crim va tenir lloc en plena matinada. L'agent hauria disparat la víctima fins a set vegades amb la seva arma complementària mentre els dos s'estaven a la cuina. Després, es va intentar suïcidar d'un tret al cap. Qui va donar l'avís va ser la filla de la víctima quan, després de llevar-se, es va trobar el detingut ferit a l'habitació i va trobar el cos sense vida de la seva mare a la cuina.

El detingut va passar a disposició judicial des d'una habitació de l'hospital Josep Trueta, on estava ingressat. Es va acollir al seu dret a no declarar i el jutjat va ordenar el seu ingrés a presó per un delicte d'assassinat. La família de la víctima exercirà l'acusació particular amb l'advocat Carles Monguilod.

En l'escrit que el lletrat ha presentat al jutjat d'instrucció 1 d'Olot on sol·licita que el Ministeri de l'Interior sigui responsable civil subsidiari, Carles Monguilod fa referència a un acord del Ple dno jurisdiccional del Tribunal Suprem del 12 de juliol del 2002 que conclou que l'Estat serà responsable civil subsidiari "si existeixen dades, degudament acreditades, que l'arma se li hauria d'haver retirat al funcionar per carència de les condicions adequades per a la seva possessió", com seria el cas tal com apunten fonts de la investigació.

També, cal recordar que l'Ajuntament d'Olot, en el ple ordinari del mes d'abril, va decidir per unanimitat exercir l'acció popular contra l'assassí per a intentar garantir que s’apliqui la llei amb tota la contundència davant d’un fet d’aquestes característiques.
 
Arxivat a