Pep Berga proposa destinar 1 MEUR el pròxim mandat a millorar els centres educatius

Amb els candidats de JuntsxCat Olot Mariona Camps i Aniol Sellabona també aposten per un nou Projecte Educatiu de Ciutat i més ajuts per als qui tenen menys recursos

Mariona Camps, Pep Berga i Aniol Sellabona durant la presentació.
Mariona Camps, Pep Berga i Aniol Sellabona durant la presentació. | Martí Albesa.
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 8:15h
Aquest dimarts a la tarda, el candidat a batlle de Junts per Catalunya a Olot, Pep Berga –acompanyat de la pedagoga Mariona Camps i del mestre Aniol Sellabona, números 6 i 8 de la candidatura electoral respectivament– han presentat al parc infantil del barri de Pequín, les principals propostes que en l’àmbit de l’Educació es recullen en el projecte de govern municipal que presenta la coalició a les eleccions del 26 de maig vinent.

El fins ara primer tinent de batlle a l'Ajuntament d'Olot ha anunciat que Junts per Catalunya Olot “es compromet a destinar 1 milió d’euros dels pressupostos municipals en els propers 4 anys per a millorar els centres escolars de la ciutat”.

Berga, que ha insistit que l'educació –junt amb la salut i la feina– és prioritària en aquesta campanya, ha explicat que hi ha "les condicions per a poder actuar en la millora de les instal·lacions dels centres educatius" i ha esmentat ha citat la millora de les zones d’esbarjo, tancaments i climatització, adequació de lavabos, accessos, interiors d’aules i espais d’activitats. Per bé que, segons Berga, a alguns 1 milió d'euros els pugui semblar poca cosa, cal comptar que el pressupost destinat fins ara a aquest tipus de millores "és vuit vegades inferior".

Berga ha destacat, com a exemples concrets, les accions de millora al pati, passadissos i porxo de l’Escola Llar; l’arranjament del teulat i actuacions al gimnàs i a la pista esportiva del Malagrida; millores al pati del Pla de Dalt; lavabos nous al Bisaroques; vestidors a l’Institut la Garrotxa; l’ampliació del Montsacopa; tancaments i climatització de l’Escola d’Art, lavabos adaptats a l’Escola d’Expressió i obres de millora a les escoles bressol municipal.

El candidat de Junts per Catalunya Olot ha assenyalat, a més a més, que “si bé algunes actuacions podrien correspondre estrictament a la Generalitat, l’experiència demostra que la predisposició de l’Ajuntament de contribuir-hi n’afavoreix els resultats”.
 

Mariona Camps ocupa la sisena posició a la llista de Junts per Catalunya Olot. Foto: Martí Albesa.


Projecte educatiu de ciutat

Mariona Camps, per la seva banda, ha explicat que una de les principals propostes de JuntsxCat Olot en matèria d’Educació és la d’elaborar un nou Projecte Educatiu de Ciutat on prioritzar la qualitat, “adaptat a la situació actual i amb una planificació de futur”, on quedi reflectit el dret fonamental de totes les persones a una educació de qualitat, les vint-i-quatre hores del dia i al llarg de tota la vida.
 
Camps també ha destacat que es vol definir un sistema d’avaluació i valoració de polítiques educatives que permeti identificar millor les necessitats dels ciutadans en aquest àmbit, continuar fent visibles els valors de Ciutat Educadora –que ja té Olot– i el treball amb altres agents educatius, especialment amb el Departament d’Educació, per a millorar l’atenció educativa als centres.

Recursos i ajuts per als menys afavorits

Aniol Sellabona ha explicat que des de Junts per Catalunya proposen millorar a Olot el sistema de suport per afavorir l’accés de tots els infants i joves a les escoles bressol municipals, a l’Escola Municipal de Música i a l’Escola Municipal d’Expressió.
 

Aniol Sellabona ocupa la vuitena posició a la llista de Junts per Catalunya Olot. Foto: Martí Albesa.


Sellabona ha destacat igualment la importància de “crear nous recursos d’acompanyament a l’escolarització que garanteixin no només una igualtat d’oportunitat en l’accés, sinó també en l’èxit educatiu”. També, ha explicat les propostes que contemplen el treball intens i coordinat amb tots els agents educatius de la ciutat i molt especialment amb les famílies com a agent educatiu principal dels infants i joves, la definició de nous canals de participació dels infants i joves en els projectes de ciutat i la implicació de totes les àrees de l’Ajuntament en el procés educatiu perquè “educar és un repte de tots i totes”.
 
Les propostes de l’àmbit d’Educació presentades avui formen part del programa de Junts per Catalunya Olot, que recull prop de 400 actuacions per a les eleccions municipals del 26 de maig. A partir d’aquest divendres, coincidint amb el primer dia de la campanya, les accions es podran consultar a www.juntsxcatolot.cat.



 
Arxivat a