El Robolot 2019 aposta per la transició energètica sostenible

La XVIII edició del certamen de robòtica didàctica de Catalunya, que se celebra l’11 i 12 de maig a Olot, tindrà per primera vegada un apartat dedicat als projectes d’eficiència energètica

L'equip del Robolot en un dinar de treball ahir per a preparar l'edició d'enguany.
L'equip del Robolot en un dinar de treball ahir per a preparar l'edició d'enguany. | @ToniMorenoRey.
Redacció
07 de maig del 2019
Actualitzat el 10 de maig a les 20:34h
El Robolot 2019 unirà coneixement i tecnologia a favor d’un canvi de model energètic. Per primera vegada el certamen dedica un apartat a exposar projectes, fets per professorat de tot Catalunya, que aposten per una transició energètica sostenible. Així doncs es podran veure maquetes de cases que acumulen energia solar en bateries, generadors eòlics que transmeten la seva informació per internet o panells solars i alguns invents per disminuir la despesa energètica, entre d’altres.

Membres de l’equip Robolot han impartit formació a docents de la UdG, UPC, UrV i UdL, on s’ha motivat al professorat de les quatre demarcacions a realitzar treballs en aquesta línia. El resultat d’aquets projectes es podran veure exposats al Robolot 2019.

Un referent en la robòtica didàctica a Catalunya

El Robolot, que enguany arriba a la seva 18ª edició, s’ha convertit en el certamen de robòtica didàctica referent a Catalunya. Durant els dies 11 i 12 de maig Olot acollirà més de 800 estudiants que competiran el algun dels seus concursos: Sumo Lego, Mini Sumo, Robots impresos en 3D, robots d’iniciació, projectes STEAM, etc. O bé participaran als diferents tallers programats, per als quals enguany s’han ofert 250 places gratuïtes.

La Sala el Torín i la carpa instal·lada a l'exterior, l’Arxiu Comarcal i el Casal Marià acolliran les diferents propostes organitzades durant el cap de setmana.

Toni Moreno, ànima i organitzador del Robolot 2019, ha avançat a twitter alguns detalls:El Robolot, aparador d’investigacions internacionals

Però el Robolot té sempre una doble vessant. L’educativa, destinada als alumnes, i la formativa, dirigida als mestres. En el marc de la jornada d’intercanvi d’experiències, el Robolot 2019 comptarà enguany amb ponències internacionals que exposaran les últimes novetats en eines didàctiques de programació.

Diferents experts d’arreu del món estan aquests dies a la residència Faber: John Maloney i JensMönig treballen amb “Microblocks”, un sofware didàctic i lliure molt útil per a popularitzar la introducció a la programació de dispositius dins l’àmbit educatiu; JadgaHügles i Bernat Romagosa treballen amb “Snap!”, un software de programació per blocks potent, didàctic i lliure, molt útil per a d’iniciació a la programació i l’utilització d’eines digitals. I Kathy Giori, de MozillaIoT, és una especialista per a la implementació de “IoT” (Internet de les coses) dins del navegador lliure de Mozilla. Tots ells treballaran de forma conjunta a Olot amb la idea d’unir les tres eines, i explicaran les seves conclusions al Robolot 2019.
 

Graella del programa del Robolot 2019. Foto: @ROBOLOT.



 
Arxivat a