Prometre o jurar el càrrec per «la república catalana», la proposta de l'AMI entre els regidors sobiranistes

L'associació presenta la fórmula sobiranista per a incorporar-la al text de presa de possessió dels càrrecs que sorgeixen de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019

Josep M. Cervera, Annabel Moreno, Mercè Esteve, Joan Rabasseda i Jordi Gasení a la presentació  de la campanya.
Josep M. Cervera, Annabel Moreno, Mercè Esteve, Joan Rabasseda i Jordi Gasení a la presentació de la campanya. | Sandra Muntané.
Sandra Muntané
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:35h
L'Associació de Municipis per la Independència convida a tots els regidors sobiranistes escollits a les pròximes eleccions municipals, del 26 de maig, que prometin o jurin el seu càrrec "per la república catalana". 

Josep Maria Cervera, president de l'AMI, ha apuntat que aquest jurament "no substitueix" l'acatament a la Constitució, a més, ha assegurat que "després de l'1-O i un llarg any de repressió, és necessari que es mostri un compromís dels electes amb els drets fonamentals, i també amb la independència". És per això que ha fet una crida a l'ampliació màxima de regidors i regidores, afirmant que és "imprescindible la implicació dels ajuntaments".

Fins ara, ja es compta amb 4.192 regidors adherits a la iniciativa des de les últimes votacions del 2015. Annabel Moreno, vicepresident de l'AMI, ha assegurat que "tot i que s'ha posat en dubte" la fórmula compta amb "l'empara legal" d'un informe jurídic que dissipa els possibles dubtes que puguin sorgir en els ajuntaments, però que ha d'emprar-se un cop fet el jurament o la promesa que preveu la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

L'Associació ha indicat que farà arribar la fórmula a tots els ajuntaments que ja estiguin adherits, i als "partits sobiranistes que lluitin per la república", en aquest grup podria haver-hi representants de PSC o dels comuns, tot i que, Cervera ha assegurat que "no perdrem el temps amb els que són clarament contraris a treballar en aquest espai, però serem generosos a obrir la campanya a la resta". A més, ha indicat que la campanya és "una opció de país, no de partit" i que "en la mesura que aquest compromís sigui fort, el projecte de república es podrà consolidar i tirar endavant".

Fórmula per la república catalana