Olot acull dissabte el 1r Fòrum Cerveser, dedicat al món de la cervesa artesana

Se celebrarà de les deu matí a les deu del vespre a la plaça del Mig, amb vuit cervesers, tastets, tallers, música, corrandes i molt més

Aquest 1r Fòrum Ceveser es farà a la plaça del Mig durant tot el dia
Aquest 1r Fòrum Ceveser es farà a la plaça del Mig durant tot el dia | Arxiu NG.
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:20h
Olot acollirà aquest pròxim dissabte 11 de maig, diada de sant Ponç, el 1r Fòrum Cerveser, l’espai dedicat al món de la cervesa artesana, tal com van fer conèixer aquest passat dijous en seu municipal el regidor Estanis Vayreda acompanyat de Dani Verdaguer i de Jordi Tallant.

Quan encara molts garrotxins tenen el regust de les cerves tastades a la 3a Fira de la Cervesa Artesana, celebrada el passat dissabte 13 d'abril, tot juts un mes després es proposa aquest 1r Fôrum, que es vol allunyar de les fires convencionals  professionalitzar-ho amb tallers on poder adquirir coneixement i conviure amb gent del sector i la cultura craft beer."Cada dia hi ha més fires, però veiem un nínxol de mercat –diuen els organitzadors–, on el professional que cada dia treballa amb aquest producte al seu negoci o persones que comencen a sentir curiositat per aquest món, a part de degustar cerveses, puguin formar-se amb tallers".

Verdaguer i Tallant volen donar vida a la plaça del Mig d'Olot, ja que un dels organitzadors hi té un negoci i creuen que la resta de negocis del centre també es podran beneficiar de l'esdeveniment.

Productors i tallers

Hi seran, com a productors artesans de cervesa, de la Garrotxa: Pochs (Castellfollit de la Roca), Terra Aspra (Tortellà), Hopsters (Besalú) i Santa Pau Ales, i, com a convidats: La Marina (Blanes), Gro Brewers (Girona), La Plaga (La Bisbal d'Empordà) i Calavera (St. Joan de les Abadesses). A més de concerts i àpats durant tot el dia i els tasts de cerveses artesanes, es faran taller d'elaboració de homebrewer, sobre els diferents estils de cervesa –de la mà dels cervesers presents–, sobre eines per a saber diferenciar entre cerveses industrials i cerveses artesanes i, també, de reciclatge, per a convertir envasos, com els barrils de cervesa, en obres d'art o mobles útils per al dia a dia.

El programa del 1r Fòrum Cerveser d'Olot.

Arxivat a