Dimarts arriba a Olot l'Ultra Clean Marathon

Junt amb la Setmana Internacional del Compost i Let's Clean Up Europe! són la resta d'accions de sensibilització a través de la recollida de residus que s'hi faran

Alguns dels participants en la primera etapa amb els residus recollits.
Alguns dels participants en la primera etapa amb els residus recollits. | @UCMarathon.
Redacció
06 de maig del 2019
Actualitzat el 10 de maig a les 20:34h
Aquest dimarts 7 de maig, Olot acull l’arribada de la tercera etapa de l'Ultra Clean Marathon. Es tracta d’un esdeveniment organitzat conjuntament per la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social “la Caixa”. Té com a objectiu principal conscienciar a la ciutadania de la importància de conservar els espais naturals i la necessitat de retirar els residus abandonats en aquests espais.

Els participants sortiran al matí de Ripoll i a les 5 de la tarda arribaran a Olot (al Firal petit). Tothom qui vulgui es pot afegir a aquesta iniciativa i córrer amb els participants els últims quilòmetres fins a Olot (caldrà esperar-los al camp de futbol de la Vall de Bianya). Durant l’etapa els participants recolliran residus mentre corren per espais naturals, tot augmentant el seu compromís en la cura del medi ambient.

La primera etapa de l'UCM ha estat una etapa de bicicleta que ha enllaçat Barcelona amb Lleida passant per Tarragona. En el decurs de la jornada s'han recollit 148 kg de residus en les diferents accions programades al llarg del recorregut.

Altres accions pel medi

Del 5 a l’11 de maig de celebra la Setmana Internacional del Compost (ICAW - International Compost Awareness Week). Es tracta d’una iniciativa que, des del 1995, se celebra anualment a diferents països durant la primera setmana de maig per informar i promoure l’ús del compost, explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

Olot se suma a aquest celebració. El dimecres 8 de maig s’instal·larà una parada informativa a la Plaça Rector Ferrer a on es podrà conèixer la importància de realitzar un bon compost i a on s’obsequiarà als ciutadans amb compost provinent de la Planta de Compostatge de la Garrotxa. El dissabte 11 de maig al llarg de tot el matí, tothom qui vulgui podrà anar a les jornades de portes obertes que es celebraran a la Planta de Compostatge de la Garrotxa.

Del 10 al 12 de maig es celebrarà la 6a edició de la campanya Let's Clean Up Europe!. És una acció comuna a tot Europa per conscienciar de la quantitat de residus que es deixen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests materials.

A Olot, destaquen les actuacions organitzades per Creu Roja Garrotxa, l’Associació Naturalista de la Garrotxa i l’Associació Huruma. La Creu Roja realitzarà una activitat de neteja a la zona del Triai i la Moixina amb els nens i joves de l’entitat, l’Associació Naturalista de la Garrotxa una actuació de neteja a la zona de la Roureda de Cuní el dia 10 de maig (de 15 a les 16:15h). El punt de trobada és l’Escola Llar. Finalment, l’Associació Huruma, el dia 12 de maig de 11:00 a 13:00h realitzarà una actuació de neteja al passeig Basàltic, amb sortida del Pont del Palau.