Ja es pot consultar via web la guia «Activa l'Estiu» de la Garrotxa

La publicació, destinada als més joves de la comarca, abasta una àmplia oferta d’activitats educatives i de lleure per a gaudir durant les vacances escolars

Mar Roca, Joan Gelabert, i Marta Vila durant la presentació de la guia.
Mar Roca, Joan Gelabert, i Marta Vila durant la presentació de la guia. | Xavier Borràs.
03 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:51h
La catorzena edició de la guia Activa l’Estiu-La Garrotxa 2019, ja és aquí. Es tracta d'una publicació destinada als més joves de la comarca on trobar una àmplia oferta d’activitats educatives i de lleure per a realitzar durant les vacances escolars. La guia, que ja fa tres anys que no es publica en paper, es pot consultar via web en tot moment. La presentació de la guia es va fer aquest dijous en seu municipal amb la pesència de la regidora de Joventut, Mar Roca, i dels tècnics de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, Joan Gelabert, i Marta Vila, tècnica de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa.

A la guia hi tenen cabuda totes aquelles activitats educatives i de lleure que s’organitzen des de les administracions, i també aquelles que, associacions, entitats, clubs i empreses volen anunciar.

Pel que fa a les activitats organitzades pels diferents ajuntaments i el Consell Comarcal, continuen la mateixa línia dels anys anteriors, amb un ampli ventall d'oferta tant en grups d’edat com en tipologies d’activitats perquè la mainada i els joves pugui trobar una activitat per a continuar creixent i aprenent.

Una de les novetats destacades d’enguany és la inclusió de més ajuntaments on es realitzen casals mancomunats.També, destaca, especialment, la qualitat dels diferents equips educatius, directors, monitors i l’aposta per a que any rere any les activitats d’estiu tinguin el valor educatiu que pretenem.

Aquest publicació en format digital, elaborada conjuntament pel Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot, es publica amb l’objectiu que els joves de la Garrotxa puguin gaudir d’un estiu ple de diversió i d'entreteniment, però sense oblidar el vessant educatiu. Les activitats proposades en aquesta guia pretenen fomentar valors que, des de les administracions públiques, considerem cabdals per a la nostra societat: la solidaritat, el civisme, l’empatia, la responsabilitat, el respecte...

Totes les activitats tenen com a punt en comú que els joves i la mainada comparteixin temps, coneixements, experiències i sentiments amb altres joves de la comarca i aprenen gaudint d’un estiu inoblidable.

Cliqueu al damunt de la foto per a descarregar-vos la guia. Foto: @olotuit.


En aquesta guia, com cada any, destaquen les activitats que, a més a més de proporcionar un aprenentatge, ofereixen un servei a la comunitat, en aquest cas, al municipi. Aquestes activitats són les Brigades d’estiu i els Camps de Treball. Són molts els ajuntaments de la comarca que acullen aquestes propostes i que proporcionen als joves espais i recursos per a fer de la seva activitat una experiència molt completa.

A través d’accions molt diverses, els joves estableixen un vincle intens amb els seus municipis i prenen consciència de la importància de la seva participació i compromís en relació al desenvolupament local. En aquest àmbit, una de les accions que més èxit té és el foment de les relacions intergeneracionals, entre mainades, joves i avis, tot potenciant un aprenentatge basat en les experiències compartides.

Natura, tecnologia, arts plàstiques, creativitat, esport... Són moltes les activitats que aquesta guia posa a l’abast dels ciutadansmés joves de la Garrotxa. Activitats d’estiu que pretenen fer créixer personalment a tots els participants.