Pep Berga: «La línia vermella de JxCat a Olot és per als qui neguen el dret a l'autodeterminació»

El candidat i actual tinent de batlle, Pep Berga, aposta per una campanya de proximitat a partir del programa electoral fet amb aportacions aplegades en 42 trobades

02 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:34h
Pep Berga acompanyat de deu candidats més de JxCat Olot.
Pep Berga acompanyat de deu candidats més de JxCat Olot. | NG.
D'ara i fins a la nit de dissabte 25 de maig, el candidat de Junts Per Catalunya a Olot (JxCAt Olot), l'actual primer tinent de batlle i regidor de Cultura, Pep Berga, dedicarà tot el temps i esforços a fer conèixer el programa de la coalició, que vol continuar liderant l'Ajuntament d'Olot, actualment comanat per Josep Maria Coromina. Aquest dijous han presentat la campanya i el programa en un cèntric cafè del Firal, en què han estat presents molts dels candidats de la llista electoral que es va fer conèixer el passat dissabte 13 dabril.

El candidat ha revelat en una conversa distesa amb NacióGarrotxa una línia vermella i una de verda si obtenen una majoria suficient que els permeti o bé consensuar un govern de coalició o bé afrontar el pròxim mandat municipal a base de pactes i acords puntuals.

La línia vermella: "No pactarem en cap cas amb cap partit que no defensi el dret a l'autodeterminació de Catalunya", tot descartant, doncs, qualsevol tracte amb el PSC –amb qui governaven fins que els socialistes van donar suport al 155– o amb els qui Berga anomena com els "innombrables", és a dir, C's i Vox, que per primera vegada es presenten en unes eleccions municipals a la capital de la Garrotxa. Evidentment, això permetria coalicions o pactes i consensos amb Esquerra, la CUP o Olot en Comú.
 

Pep Berga aspira a ser el pròxim batlle d'Olot. Foto: Xavier Borràs.


La línia verda. Pel que fa als grans projectes que resten pendents de tirar endavant (i que ja formaven part del programa electoral d'aquest mandat) –com l'Espai Cràter, el gran centre cultural/biblioteca a Can Sacrest, la nova Piscina Municipal coberta…–, "no ens tanquem a res…, per exemple, si en l'Espai Cràter ens separa la ubicació amb Esquerra, en podem parlar", un projecte museogràfic que compta amb fons del FEDER per tirar endavant, però que tant al ple com durant aquesta llarga precampanya ERC s'hi ha mostrat molt bel·ligerant.

La candidatura presenta un programa electoral en format de petita revista (que ja han començat a rebre tots els ciutadans a la seva bústia postal), en què s'inclouen les 50 propostes estrella per al pròxim mandat –i que es podrà consultar més àmpliament junt a les 350 restants així que s'iniciï la campanya electoral pròpiament dita. En aquest sentit, Berga ha afirmat que plantegen "una campanya de molta proximitat, en què els membres de la llista puguin explicar als ciutadans les propostes que tenim per a la ciutat".

El programa, basat en quatre eixos bàsics (progrés social, prosperitat econòmica, transformació urbana i construcció democràtica) es fonamenta, també, en quatre pilars: la participació, la transparència, el consens i la sensibilitat. Justament, quant a la participació, Berga ha destacat el fet que el programa ha rebut multitud d'aportacions a partir de les trobades sectorials i amb petits grups de persones que es van iniciar el passat 15 de gener i que han culminat avui mateix, amb 42 reunions acumulades. De fet, durant aquest mandat des de l'ajuntament d'Olot s'hn posat en pràctica diversos instruments de participació directa dels ciutadans, com ha estat en el cas del projecte per al Firal, els correbous o la variant d'Olot. "Busquem, sempre, obtenir la màxima confiança", ha reblat el candidat.

 
Arxivat a