Retiren l'escultura de la Font del Conill d'Olot per a restaurar-la

L'agençament de la plaça –que s’emmarca en una intervenció global prevista al PIAM– es justifica per l'estat en què es troba el conjunt de la font, malmesa pel pas del temps i diversos actes vandàlics

L'escultura del conill del capdamunt de la font ha estat retirada per a la seva restauració.
L'escultura del conill del capdamunt de la font ha estat retirada per a la seva restauració. | @OlotCultura.
Redacció
02 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:46h
La font del Conill se sotmetrà els mesos vinents a un procés de restauració que ha començat amb la retirada de l'escultura del conill que la corona. La restauració de la font forma part d’una intervenció global a la plaça del Conill, prevista en el Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del nucli antic per a aquest 2019.
 
Inaugurada el 1752, la font del Conill era una de les quatre fonts monumentals que abastien Olot d’aigua al segle XVIII. La que es pot veure actualment a la plaça ja no era l’original, ja que al llarg dels segles s’ha hagut de restaurar a causa del deteriorament pel pas del temps i pels diversos actes de vandalisme de què ha estat víctima. De fet, la font original era adossada a can Conill, la casa que dóna nom a la plaça.i posteriorment, es va traslladar a l'indret actual.

El conill que tot just s’acaba de retirar per a restaurar-lo data de 1980, quan una còpia va substituir l’anterior. L’empresa 4 Restaura serà l’encarregada de tornar a l’escultura barroca el seu aspecte i esplendor originals, amb un calendari que anirà lligat al projecte d’intervenció global de la plaça, previst per a aquest 2019. Més enllà de la figura del conill, la font es consolidarà per a evitar-ne l’exfoliació, ja que la pedra tova amb què està construïda la fa molt sensible als canvis d’humitat i de temperatura.

El projecte de restauració de la font forma part de les accions incloses al Pla de Millora de Places i Placetes de Proximitat (PIAM) per a millorar el confort i la usabilitat de la plaça. Consensuades amb els veïns, les intervencions inclouen, entre d’altres, il·luminar la font, retirar el cablejat aeri que travessa la plaça, resoldre el desnivell entre la font i la plaça, o plantar arbres i afegir-hi un lloc per seure perquè l’espai es transformi en un lloc d’estada.
 
El PIAM destinarà un pressupost de 50.000 euros a aquest conjunt d’intervencions, que van ser votades pels veïns com a prioritàries per al 2019.
 
Arxivat a