La CUP advoca per un govern 100% democràtic a Olot amb l'acord de la ciutadania

La formació assembleària presenta el resultat de la campanya Decidim Olot, que ha permès a tota la població aportar propostes, idees i projectes per a millorar la vida a la ciutat

Un moment de la presentació dels resultats de Decidim Olot al local de la CUP.
Un moment de la presentació dels resultats de Decidim Olot al local de la CUP. | Martí Albesa.
02 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:34h
La CUP Olot, en veu del portaveu Jordi Gasulla, advoca per un govern realment democràtic en el qual la gent decideixi el model de ciutat, allunyat de la decisió unilateral "de dos o tres polítics que 'saben' el que s'ha de fer" i de projectes megalòmans que comprometen milions d'euros sense "que s'hagi consultat la població" que –com es demostra en les 113 propostes aportades durant la campanya Decidim Olot– té altres prioritats. La presentació dels resultats d'aquesta campanya s'ha fet aquest matí als locals de la CUP Olot amb la presència, a més de Gasulla, de Dani Dorca, Júlia Becerra i Borja Ormazábal, tots quatre integrants de la candidatura que encapçala el pastisser-poeta Lluís Riera, actualment regidor a l'Ajuntament d'Olot.

El que farà ara la formació assembleària amb aquestes propostes és incorporar al programa electoral la majoria d'aportacions rebudes, que han girat entorn la mobilitat i el transport, l'habitatge, els espais verds, la transparència, els reciclatge i l'espai públic. També, s'han rebut moltes propostes sobre temes concrets de barris i algunes de les aportacions han vingut de sectors professionals molt implicats, com els dels camps de la salut i el medi ambient, un fet que des la CUP Gasulla ha destacat pel que significa políticament. "La intel·ligència col·lectiva –ha afegit– té molta potència."

Pel que fa, pròpiament, al possible govern d'esquerres que es perfila novament a Olot, Jordi Gasulla ha comentat, a requesta de NacióGarrotxa, que en aquesta ocasió, amb l'experiència adquirida en aquest mandat –que no tenien llavors, per bé que van donar-ne suport, sense èxit– els permet afrontar la governabilitat de la ciutat amb les altres forces d'esquerra en base al programa que presenten.
 

Jordi Gasulla ha destacat les aportacions de molts professional a la campanya. Foto: Martí Albesa.


Durant les pròximes setmanes, la CUP respondrà personalment a les persones que han demanat de rebre un retorn a les seves aportacions a la campanya, que valoren molt positivament, perquè els ha permès aconseguir els objectius previstos, que eren els de "fer participar la ciutadania, rebre propostes que poguessin complementar, completar el nostre programa electoral i implicar la ciutadania en la seva elaboració".

Propostes destacades
  • Mobilitat i transport públic: 15 propostes. Destaquen aspectes com augmentar la xarxa de bicicarrils, introduir mesures per reduir el trànsit a determinades zones de la ciutat, com el vial sant Jordi, pacificar determinades vies urbanes, sobretot en alguns barris, afavorir els vehicles elèctrics, millorar la xarxa de transport públic i introduir mesures per reorganitzar el trànsit a la via pública.
  • Habitatge: 8 propostes. Destaquen aspectes com ara introduir mesures per evitar la gentrificació del centre de la ciutat a causa de l’especulació urbanística; dotar de més recursos tècnics i econòmics l’oficina d’habitatge; crear una Oficina Municipal d’Habitatge, com a organisme autònom; oferir alternatives a la compra d’habitatges, com ara la cessió d’ús, l’habitatge compartit o cohabitatge, el lloguer social  i les cooperatives d’habitatge i millorar les relacions entre la PAH i l’Ajuntament.
  • Espais verds: 10 propostes. Destaquen introduir mecanismes per promoure i estimular la millora del manteniment dels espais verds privats, autoritzar els veïns a plantar els parterres públics pròxims a casa seva; millorar l’estat dels espais verds propers al riu Fluvià; recuperar la font del Tossols; promoure un recorregut silenciós pels parcs públics; crear un jardí comestible i seleccionar espècies autòctones i resistents al canvi climàtic.
  • Transparència de l’Ajuntament: 8 propostes. Destaquen encarregar una auditoria, elaborar un inventari del patrimoni de l’ajuntament i l’hospital vell, elaborar un inventari dels estudis realitzats per l’ajuntament durant els darrers anys, posar en marxa un baròmetre de satisfacció ciutadana de la tasca de l’ajuntament, redactar un pla comunicatiu de l’ajuntament, introduir la tarificació social i progressiva en els serveis de l’ajuntament, sobretot les escoles municipals i la piscina, i explicar el finançament d’Olot TV.
  • Reciclatge: 13 propostes. Destaquen propostes com el foment del reciclatge i la recollida selectiva, crear campanyes de civisme, educació sobre la necessitat de reduir, reciclat i recuperar, millorar la neteja de tota la ciutat, també dels contenidors que hi ha ubicats a diferents punts de la ciutat, engegar una campanya potent per netejar de plàstics Olot (bidons, barraques, pneumàtics, etc.), millores en la contenció dels materials de la deixalleria, sobretot dels plàstics que volen i reduir el consum de paper imprès per part de l’ajuntament.
  • Espai públic :12 propostes. Destaquen la construcció de la piscina municipal coberta, la creació d’un centre d’entitats, una nova ubicació per a l’Escola d’Adults, l’ampliació dels horaris d’equipaments públics com la biblioteca i els museus, elaborar un pla d’asfaltatge de carrers, millorar la vigilància urbana, introduir mesures per evitar la privatització de l’espai públic, sobretot per l’augment de les terrasses en espais inadequats o la creació d’un obrador municipal, en què la gent pugui elaborar-se els seus productes.
  • Barris: també hem rebut propostes concretes de barris de la ciutat, com ara la millora de l’espai públic del barri de Benavent, pel que fa als punts de recollida de les escombraries, l’adequació de les voreres; o del barri de Bisaroques, els tipus de jocs que hi ha al parc i la seva neteja; o l’enllumenat del carrer Closells; o als barris de Sant Miquel-Les Tries, la creació d’un parc infantil amb tirolina o els problemes d’aparcament i circulació d’alguns carrers; finalment, a la zona de la plaça Major, la manca de comunicació dels actes que es fan al centre d’Olot als veïns i comerciants.

Dorca, Gasulla i Becerra durant la presentació. Foto: Martí Albesa.


També, destaquen, entre les propostes, temes tan diferents com ara la creació de més places de residència i de centre de dia per a la gent gran o la creació de més horts urbans i la instal.lació de casetes; o mesures per a evitar la massificació turística d’alguns punts de la ciutat; o el foment de les energies renovables, a través de plans d’ajudes a la seva instal.lació i a la instal.lació per part del mateix ajuntament; creació d’un protocol per a les violències masclistes, tallers d’autodefensa i de coeducació a les escoles, acabar amb l’elitisme de la faràndula, creant un nou sistema d’accés per poder ballar-la; mesures per fomentar el lloguer de locals comercials tancats; afavorir les activitats d’oci per a joves els dissabtes a la nit; creació de la facultat de Belles Arts; establir parcs o zones per als animals de companyia; fer més activitats al centre cívic i als casals dels barris; tirar endavant un procés participatiu sobre els usos de l’Antic Hospital Sant Jaume; realitzar una campanya per recuperar valors, com la solidaritat, l’empatia, la coresponsabilitat, etc.; afavorir el cooperativisme, el teixit associatiu, les associacions de veïns, i millorar la xarxa tecnològica a la ciutat, amb noves eines i una pàgina web de l’ajuntament molt millorada, però també pensant en els joves. Fins i tot ens han arribat a proposar que fem tancar l’escorxador d’Olot Meats…

 
Arxivat a