Alimentació

El DARP atorga el diploma de Mestre Artesà Alimentari al xarcuter Jordi Vilarrasa

És el president de l’Associació dels Placers del Mercat d’Olot i propietari de l'explotació porcina del Mas Janric de Begudà

per Redacció , Olot, 2 de maig de 2019 a les 08:09 |
El carnisser, cansalader i xarcuter Jordi Vilarrasa. | JV.
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha atorgat enguany el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 36 persones, entre les quals al carnisser, cansalader i xarcuter Jordi Vilarrasa Vilanova, que és el responsable, junt amb Pepita Cordonet, de l'explotació del Mas Janric de Begudà (Sant Joan les Fonts), on crien, elaborem i comercialitzen els porcs de raça duroc-landrace ells mateixos.

Vilarasa, que és president de l'Associació de Placers del Mercat d'Olot, on té parada, i forma part de la Cooperativa del Camp d'Olot, elabora una xarcuteria tradicional, com quan es feia la matança del porc, sense conservants ni colorants, apta per a celíacs.


El DARP ha atorgat aquest diploma a un total de 36 persones, de les quals 20 són forners, 8 pastissers, 5 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger; en reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, com publicava ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
El DARP atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que siguin proposades per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol·licitud de les persones interessades. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.
 
Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari.
 
Per tant, l'atorgament del Diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.
 
El reconeixement de l’artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

 

Participació