La Vall d'en Bas celebra el primer Bas Mountain Festival aquest cap de setmana

Amb un seguit d'actes durant tot el dissabte a Can Trona i la 40 Lletissonada, la marxa popular al Puigsacalm, diumenge

La Vall d'en Bas vista des del cim del Puigsacalm.
La Vall d'en Bas vista des del cim del Puigsacalm. | Xavier Borràs.
Redacció
30 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:54h
Els dies 4 i 5 de maig se celebrarà el Bas Moutain Festival (BMF) a la Vall d'en Bas amb l’objectiu d’enaltir i compartir els coneixements i els valors que envolten el món de la muntanya. Es tracta d’unes jornades que pretenen esdevenir anuals per a convertir-se en un punt de referència per als amants de l’excursionisme.

Enguany, la jornada s’ha dividit en dos dies, el 4 de maig, a Can Trona (Centre de Natura i Cultura), a Joanetes, hi haurà conferències, taules rodones, exposicions, projeccions i tota mena d’activitats relacionades amb l’excursionisme, entre les quals cal destacar dues conferències sobre la història del muntanyisme i la cartografia; un col·loqui sobre  els inicis de l’esquí de muntanya a les comarques de Girona, el passi de l’audivosual El Vignemale, 60 anys després, un col·loqui sobre “Dones de muntanya, ahir i avui” i una conferència audiovisual a càrrec d’Araceli Segarra, la primera dona de l’estat a pujar l’Everest.

Finalment, el dia 5 de maig tindrà lloc la ja coneguda i consolidada Lletissonada, una marxa popular que aquest any, en la quarantena edició, anirà fins al cim del Puigsacalm.

La compra d’entrades pel Festival ja es pot realitzar a través del web.

Durant tot el cap de setmana, a Can Trona, també es podran visitar de forma gratuïta dues exposicions; una de fotografies antigues de l’excursionisme de la comarca, realitzada amb la col·laboració del Servei d’Imatges de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, i una sobre cartografia i mapes antics, a càrrec de l’editorial Alpina.
 

Cartell del primer Bas Mountain Festival. Foto: @ajuntamentbas.

Arxivat a