Eleccions municipals 2019

Xavier Garcia presenta la llista d'Olot en Comú per a bastir una ciutat més coherent

El cap de llista anirà acompanyat de l’educadora social Montserrat Burgalés i el pediatra de l’hospital comarcal Stephan-Otto Schneider

per Xavier Borràs , Olot, 25 d'abril de 2019 a les 11:02 |
Foto de família de la candidatura d'Olot en Comú a la plaça Clara. | @OlotEnComu.
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres Olot en Comú-Podem ha presentat a la plaça Clarà de la capital de la Garrotxa la candidatura que concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig vinent. El cap de llista, Xavier Garcia Zabal –actual únic regidor de la formació podemita a l'Ajuntament–, ha destacat la renovació dels que el segueixen a la candidatura, com per exemple l’educadora social, Montserrat Burgalés, com a número 2, o el pediatra de l’hospital comarcal Stephan-Otto Schneider, com a número 3.

Garcia Zabal ha manifestat que "amb aquesta proposta de candidatura volem transmetre a la ciutadania la necessitat de canvi per a construír una ciutat més coherent i justa des d’una òptica clarament d’esquerres i ecologista". El cap de llista dels comuns creu que la justícia social no s’ha treballat prou durant el darrer mandat a la ciutat i que cal prendre mesures urgents per a transitar cap a una societat més verda i respectuosa amb el territori, "promocionat una economia social, solidària i combativa envers les desigualtats creixents".


Altres noms que s'incorporen a la llista són el president de l'AV de Sant Miquel, Juan Correa –que a banda de l'activitat veïnal ha estat regidor amb responsabilitats de govern quan vivia a l'àrea metropolitana de Barcelona–; Núria Pascal, com a referent professional de la cultura i la comunicació (i "veu" de Ràdio90), i Raül Valls, activista ambiental per una altra cultura del territori, ara membre del Centre per la Sostenibilitat Territorial i anteriorment portaveu de Salvem les Valls.
 

Xavier Garcia Zabal repeteix com a cap de llista d'Olot en Comú a les eleccions municipals. Foto: @OlotEnComu.


Garcia ha destacat que és una candidatura àmplia, de 25 persones amb 4 suplents, i que si la capgiréssim, els perfils del darrere serien tant o més potents i significatius, ja que compta amb l'exregidor d'ICV i vulcanòleg, Llorenç Planagumà; l'ex director de la Fundació d'Estudirs Superiors de la Garrotxa Jordi Calabuig, la metgessa Quionia Villar, l'educador del Joan XXVIII Anna Rodríguez, i Lluís Jiménez, professional de la Seguretat Social i activista per un altre món possible. Una llista molt completa, segons el seu parer, "amb professionals experimentats, que tenen una alta sensibilitat per el món social, eduactiu, sanitari, ambiental, cultural, veïnal i activistes en defensa dels drets ambientals, LGTBI, la salut mental, la memòria històrica i el foment d'una economia social", entre d'altres aspectes i lluites socials.

Per a Garcia Zabal la representació significativa del món sanitari, amb el pediatra Schneider al capdavant, serveix per a fer visible la degradació d'un sector essencial de la nostra societat. "Cal posar el focus per reverit la degradació del món públic sanitari i aturar la privatització i mercantilització que viu", ha afegit.


Olot en Comú creu que pot ser el punt palanca per a construir un veritable govern de progrés. "Amb un patrimoni humà de dones i homes preparades per aquest canvi i la marca de ser l’esquerra coherent és amb el que ens presentem per fer Olot més just, més ecològic i més comunitari", ha reblat el candidat.

La llista sencera d'Olot en Comú a les eleccions municipals és la que segueix:
 1. Xavier García Zabal
 2. Montserrat Burgalés Rodríguez
 3. Stephan-Otto Schneider
 4. Juan B. Correa López
 5. Núria Pascal Pujadas
 6. Raül Valls Lucea
 7. Núria Verdaguer Silgado
 8. Joan M. Altes Capellà
 9. Maria Dolors Casals Triola
 10. Enric F. Rodríguez Acon
 11. Aina Planagumá Busquets
 12. Francesc López Boadas
 13. Anna  Rodríguez Molins
 14. Lluís Jiménez Fernández
 15. Manuela Pastor Moya
 16. Ferran Quinquilla Martínez
 17. Rosa Gámez Fuentes
 18. Manuel Álvarez García
 19. Quionia Villar Lázaro
 20. Jordi Calabuig Serra
 21. Llorenç Planagumá Guàrdia Suplentes

  Suplents
 22. Ma Pilar De Gregorio García
 23. Ma Àngels Guàrdia Llongarriu
 24. Esther Verdaguer Silgado
 25. Ma Del Carmen González Ropero 

 

Participació