eleccions municipals 2019

MAPA Rànquing: quantes candidatures presenta cada partit a les municipals?

JxCat supera ERC i el PSC a la Garrotxa, on no es presenta el PP.

per NacióDigital , 25 d'abril de 2019 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quantes candidatures ha presentat cada partit a les eleccions municipals? Aquest acostuma a ser un bon termòmetre de com poden anar els resultats -per bé que sempre hi ha llistes confeccionades sense implantació al territori i que després obtenen pocs vots- i, en pràcticament totes les eleccions de les darreres dècades, l'espai convergent era el que havia aconseguit situar-se per davant en aquest rànquing. Tot i això, aquesta tendència s'ha trencat aquest cop.

 
Els partits encara es troben en període d'al·legacions, per aconseguir esgarrapar les darreres llistes pendents de tancar, i per tant el recompte és encara provisional -es poden comunicar irregularitats fins al dia 26-, però aquest dimecres els butlletins oficials provincials ja han fet públic el primer llistat. El definitiu es proclamarà el dia 29 i es publicarà l'endemà.


En tot cas, la variació dels partits és la següent:

ERC: Els republicans se situen com la candidatura que presenta més candidatures, creixent de 715 a 807 (sense comptar entitats municipals descentralitzades). És la que més en presenta, en solitari, a 16 comarques.


JxCat: En té validades, per ara, 771, per sota de les 858 que CiU va confeccionar el 2015. És, però, la llista que més n'ha fet, en solitari, a 15 comarques.

PSC: Pràcticament repeteix el nombre de llistes fetes, amb 525, tan sols tres menys que el 2015. En tot cas, és el partit que n'ha fet més a dues comarques.


PP: Els populars són els que cauen més en aquest rànquing, ja que passen de les 525 llistes a menys de la meitat, només 230.

Cs: Per contra, el partit d'Albert Rivera és el que més creix, de 90 a 204, tot i que no supera el PP.

CUP: L'ascens dels anticapitalistes és més progressiu, passant de 163 a 191. Ja superen els comuns en la classificació.

Comuns: Les llistes vinculades als comuns baixen de 221 a 147. Tot i això, a banda, s'han confeccionat 52 més properes a Podem.

Finalment, Vox serà present a les meses de 45 municipis, quatre més dels que trobaran paperetes de Primàries.

A nivell comarcal, a la Garrotxa, JuntsxCat es presenta a 17 municipis, ERC a 13 i el PSC només a 6. El PP ha desistit de tenir cap candidat a la comarca, mentre irrompen C's i Vox a Olot.
 

 

Participació