Eleccions municipals 2019

Cs i Vox competiran pel vot ultra a les municipals a Olot sense la competència del PP

Dos trànsfugues, Jaume Vizern (expresiednt d'UDC a la Garrotxa) i Ignasi Mulleras (capitost de l'extinta PxCat) hauran de repartir-se una bossa de pel cap baix 1.000 vots

per Xavier Borràs , Olot, 24 d'abril de 2019 a les 14:32 |
Ciutadans i Vox hauran de competir sense el PP a les municipals. | Arxiu NG.
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta Electoral de Zona d'Olot ha fet públiques avui, al Butlletí Oficial de la Província de Girona, les candidatures electorals que competiran a la Garrotxa el 26 de maig vinent en les eleccions municipals. Primera sorpresa, entre d'altres que anirem detallant des de NacióGarrotxa: el Partit Popular de Catalunya no es presenta a Olot (ni enlloc de la comarca).

L'absència dels populars comportarà que les dues formacions unionistes que sí que hi concorren, Ciutadans i Vox, hauran de repartir-se els aproximadament 1.000 vots que en les darreres eleccions no van donar cap regidor ni al PP (que en va abastar 519) ni a la xenòfoba PxCat (que en va aconseguir 499), totes dues formacions lluny del 5% necessari i que, si es manté l'abstenció de vora el 45%, podria abocar a una repetició de la jugada de 2015.


En ambdós casos, Cs i Vox, els cap de llista són trànsfugues d'altres formacions polítiques: d'una banda, Jaume Vizern, candidat de Ciutadans, havia estat president d'Unió Democràtica de Catalunya a la Garrotxa –partit liquidat per Josep Antoni Duran i Lleida–; de l'altra, Ignasi Mulleras, que havia estat regidor de Plataforma per Catalunya (PxCat) a l'Ajuntament d'Olot de 2007 a 2015 i capdavanter d'aquest formació a la Garrotxa –també liquidada recentment.

A Olot, doncs, finalment competiran en la contesa electoral fins a 8 formacions polítiques: JxCat, ERC, PSC, CUP, OeC (actualment totes cinc amb representació al Consistori), les dues organitzacions ultres ja esmentades (Cs i Vox) i, també, el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC).


Aquest partit marxista-leninista, fruit d'una escissió del Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) i que recentment va constituir a Olot la cèl·lula Francesc Serrat Cisquet, en homenatge al "jove camarada del PSUC, fill de l’alcalde republicà d’Olot", segons afirmen al seu web
, presenta com a cap de llista a Olot Miguel de la Cruz Astasio, que també és el cap de llista a les eleccions del 28-A a la demarcació de Girona.

 

Participació