​Els CDR proposen un «referèndum autoorganitzat» el 26 de maig

Coincidiria amb les eleccions municipals i europees

NacióDigital
23 d'abril del 2019
El CDR Catalunya ha proposat un “referèndum autoorganitzat” de cara al proper 26 de maig, coincidint amb la celebració de les eleccions municipals i europees, per “manifestar el compromís en favor d’un procés constituent d’apoderament real de la gent”. Les votacions, a diferència de l’1-O, tindrà tres blocs a respondre: sobre el procés constituent, la participació permanent i la sobirania real i el municipalisme.

En el primer cas, la pregunta serà, amb resposta binària: “Vols que s’iniciï el Procés Constituent de la República Catalana i Aranesa?”. En cas afirmatiu, “Qui vols que doti de contingut la constitució de la República Catalana i Aranesa?” i les següents opcions: La gent, els polítics, un grup d’experts i altres, amb un espai per fer suggeriments.

En el segon bloc, hi ha dues qüestions, també amb resposta binària: “Vols que es creïn mecanismes que permetin a la ciutadania imaginar càrrecs electes durant el seu mandat?” i “Vols que tot acte legislatiu del Parlament i del Govern hagi de ser ratificat per la ciutadania?”. I per últim, l’apartat de municipalisme, serà obert i les preguntes les proposaran els ciutadans de cada municipi.
 

La papereta amb les tres preguntes del referèndum Foto: CDR Catalunya


En aquesta convocatòria, tal com ha subratllat el CDR, podran participar residents a Catalunya de més de 16 anys i com a identificador per poder dipositar la papereta s’utilitzarà la butlleta censal de les eleccions municipals. En el cas de no disposar, el certificat d’empadronament.

El CDR ha recordat que “l’estat espanyol està jutjant i ha empresonat mig govern de la Generalitat” i, ha afegit, “ha forçat a l’exili l’Adrià Carrasco, el president legítim de la Generalitat, la resta del Govern i Anna Gabriel i Marta Rovira”. Tot plegat, “pel que vam fer l’1 d’octubre de 2017” i ha finalitzat, “demostrem-los que ho tornarem a fer tants cops com calgui”.