Olot torna al Firal per a celebrar la primavera el pròxim 1r de Maig

A més del mercat extraordinari de roba i complements al Firalet, amb més de 100 parades, i la resta d'expositors, es farà la Cursa de la Moixina, de 10 km

El mercat extraordinari és un dels atractius de la Fira del 1r de Maig a Olot.
El mercat extraordinari és un dels atractius de la Fira del 1r de Maig a Olot. | Martí Albesa.
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:17h
El vinent 1r de Maig tindrà lloc al centre d’Olot la Fira de la Primavera, que enguany tornarà al Firal amb el mercat de l’automòbil amb 6 concessionaris i la secció comercial, a més de les parades de fruita i verdura, flors i planter. La celebració coincidirà, també, amb la Cursa de la Moixina, organitzada enguany per Faràndula Ràcing Team, solidària amb la Fundació Gasol, tal com han informat aquest dijous passat en seu municipal el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, amb Marià Clavell i Aniol Sellabona que han informat sobre la cursa de la Moixina.

El Motor Antic Garrotxa hi organitzarà la 17a exposició de la Història del Motor a la Garrotxa que per commemorar el 20è aniversari del Mini n’exposarà diferents exemplars. L’Associació de Comerciants d’Olot celebrarà la tradicional desfilada de moda davant del Casino, per tal de conèixer les propostes de les botigues de la ciutat per donar la benvinguda al bon temps.
 

Vayreda i Sellabona han presentat la Fira de Primavera i la Cursa de la Moixina. Foto: Xavier Borràs.


Com cada any, hi haurà el mercat extraordinari de roba i complements al Firalet i al carrer Balmes i adjacents. Es tracta d’un dels mercats més esperat pels olotins que, aquest 2019, reunirà més de 100 parades respecte a les 70 de la passada edició. L’any passat, amb les obres del Firal, es va haver de canviar la ubicació d’algunes parades i d’algunes seccions que ara han pogut tornar al seu lloc. Al Firal petit, entre el Firal i el Firalet, hi haurà el Mercat d’artesania que s’estendrà fins la plaça de l’U d’octubre amb una quarantena de parades amb artesans i venedors de tots els sectors. Les parades de la Plaça Mercat també obriran i els acompanyarà, a la plaça Hospital, el mercat de Col·leccionisme i Andròmines.
 
A l’Hospici, l’Associació Garrotxina d’Amics del Bonsai, organitza la 25a Mostra de Bonsai i Suiseki, i s’hi farà una conferència amb demostració sobre el món del Bonsai i hi haurà exposició de peces.
 
A la part central de la plaça de Josep Clarà es podran fer passejades amb burros i ponis i, a sota les voltes, hi haurà el mercat del disc.
 
També hi haurà activitats per fer en família, el gimnàs Àrea farà dues actuacions de ball al Firal Petit i Kids&Us representarà un conte en anglès a la plaça del Mig. A la plaça Major hi haurà els Xics del Xurrac, que ens presentaran la seva colla castellera de fusta per jugar a construir en família, hi haurà diferents jocs de fusta per posar en pràctica l’equilibri, la força o l’agilitat. 
 

Cartell de la Fira de la Primavera d'enguany a Olot. Foto: @olotuit.


També s’inclou dins la programació del Primer de Maig, el concert de Doctor Prats. El grup actuarà a 2/4 de 7h de la tarda al Torín en una de les activitats del 40è aniversari de l’empresa Masoliver i 25è de Beveland. Les entrades es posen avui a la venda a través dels canals de venda habituals d’Olot Cultura i presencialment a les oficines de Can Trincheria, i a la taquilla del Teatre Principal anticipadament i a la taquilla de la sala El Torín una hora abans del concert. L’actuació de Doctor Prats que s’afegeix al doble concert que els Pets faran aquest mes de maig a la ciutat. Les dues iniciatives recolliran fons per al programa #Invulnerables destinat a la lluita contra la pobresa.

La Cursa de la Moixina

El mateix 1r de Maig Olot acollirà una de les curses més singulars de la comarca, la Cursa de la Moixina, amb la seva vessant solidària, la participació i sobretot l’entorn on es fa, que l’han convertida en una de les cites més esperades per corredors de dins i fora de la comarca.
 
Enguany la Cursa de la Moixina arriba amb diferents novetats respecte els anys anteriors. Per primer any Faràndula Ràcing Team, entitat que promou actes per al jovent de la ciutat, organitzarà conjuntament la cursa amb Linkinesis. La unió de les dues entitats ha fet que l’esdeveniment tingui més força, augmentant així les propostes d’aquesta edició.
 
La segona novetat és la incorporació d’una nova modalitat. Els corredors i corredores poden escollir de quina manera poden participar a la cursa. Fins ara les opcions han estat les mateixes: Corrent, caminant, individual i en parella. Aquest any afegim l’opció de fer-la en grup. La gent que vulgui gaudir d’aquesta nova modalitat, haurà de formar equip de 4 a 8 persones. Amb aquest nou format la organització pretén donar un format encara més familiar i d’oci a la cursa de la Moixina com l’acte esportiu de la Fira de la Primavera.
 
La tercera i última novetat arriba en la recollida de dorsals. El dia abans de la cursa, el dimarts 30 d’abril a partir de les 6 de la tarda, l’espai situat a sobre la Sala El Torín, (falta saber el nom) serà el punt de trobada de tots aquells participants que vulguin anar a recollir el dorsal de la cursa. Allà es muntarà un “after work” on tothom qui vulgui, corredors o no, pugui gaudir d’un espai lúdic i festiu per generar ambient el dia previ a la cursa. Per crear aquest ambient s’ha comptat amb la col·laboració del Líquid Club i el restaurant Quinze Ous i altres empreses col·laboradores de la zona perquè instal·lin el seu estand per oferir els seus productes els curiosos.
 
Enguany el fons de la cursa aniran destinats al projecte SA·FA·LÍN (SALUT - FAMÍLIA - INFÀNCIA) de la Gasol Foundation perquè nens/es d'entre 6 i 12 anys en situació vulnerable puguin aprendre sobre la importància d'adquirir hàbits saludables a través de la promoció dels 4 pilars que treballa la fundació: l'activitat física i l'esport, l'alimentació saludable, la qualitat de la son i descans, i el benestar emocional.
 
Així doncs, tothom que ho desitgi ja es pot inscriure al web de la cursa i escollir només la modalitat en què participarà: corrent o caminant, individualment, amb parella o en grup. Les inscripcions estan obertes fins el 28 d’abril
 

Cartell de la Cursa de la Moixina.

Arxivat a