Kim Jordan s’avança al Sismògraf amb una xerrada dijous sobre el «twerking»

Ballar a l’estil twerking o booty dance és un gest primigeni que va arribar a Amèrica amb la diàspora africana arran del comerç d’esclaus

La coreògrafa Kim Jordan parlaràsobre els pioners de la cultura bounce.
La coreògrafa Kim Jordan parlaràsobre els pioners de la cultura bounce. | @OlotCultura.
Redacció
15 d'abril del 2019
Actualitzat el 29 d'abril a les 10:37h
«To twerk is not a crime», és el títol de la conferència que impartirà aquest dijous, a les 18:30 h, a Can Trincheria, la coreògrafa Kim Jordan, en una avançada del Sismògraf 2019, que se celebrarà del 25 al 29 d'abril a Olot.

El twerking s’ha popularitzat avui en dia com un ball amb connotacions sexuals, però en realitat es tracta d’un gest primigeni associat a l’apoderament de grups minoritaris, emprat per a treballar les zones on es desenvolupa la sexualitat de l’ésser humà, per a alliberar-les i convertir-les en una zona normalitzada.

De fet, ballar a l’estil twerking o booty dance és un gest primigeni que va arribar a Amèrica amb la diàspora africana arran del comerç d’esclaus. Aquesta dansa ha estat utilitzada per a les noces, per a induir la fertilitat, per a reforçar la musculatura pelviana després del part i sobretot per a celebrar des d’un lloc de resistència.

En aquesta conferència, la coreògrafa Kim Jordan parlarà sobre els pioners de la cultura bounce que van popularitzar el twerk.
Arxivat a