Olot en Comú estudia una mobilitat més ecològica per a la ciutat i la comarca

Durant la visita del candidat del 28-A de Cataluya en Comú, Joan Luengo, Xavier Garcia Zabal ha dit que la inacció de CiU ha comportat el col·lapse circulatori a la ciutat després de Bracons

Joan Luengo i Xavier Garcia Zabal han parlat de les conseqüències de Bracons.
Joan Luengo i Xavier Garcia Zabal han parlat de les conseqüències de Bracons. | Martí Albesa.
15 d'abril del 2019
Actualitzat el 16 d'abril a la 13:50h

Joan Luengo, candidat de Catalunya en Comú a les eleccions espanyoles del 28-A. Foto: Martí Albesa.


La presentació a la Garrotxa del candidat de la demarcació de Girona de Catalunya en Comú, Joan Luengo, aquests divendres a Can Trona –sota el baixant de sortida dels túnels de Bracons–,  ha estat motiu perquè el candidat a la batllia d'Olot en Comú, Xavier Garcia Zabal, carregués novament contra la inacció de CiU a l'Ajuntament de la capital pel que fa a la mobilitat, especialment ara que es compleixen 10 anys de la inauguració dels túnels de Bracons i que la plataforma veïnal "No és un vial, és un carrer", ha posat al capdavant de la palestra política en aquestes eleccions municipals les mancances i els problemes que els ha comportat aquesta infraestructura durant aquests dos darrers lustres.
 

Xavier Garcia ha criticat la inacció de CiU per a resoldre la sortida dels túnels de Bracons a la comarca. Foto: Martí Albesa.


Així, mentre el banyolí Joan Luengo ha remarcat, pel que fa als problemes acumulats de circulació que "ha fallat la coordinació d'un projecte que enllaci totes les infraestructures", sense haver de fer-ho, després, a cuita-corrents, Xavier Garcia ha manifestat que és "una animalada" la proposta del batlle d'Olot, Josep M. Corominas, de voler tirar pel dret amb la vairant d'Olot sense tenir en compte la resta del territori. El candidat a batlle d'Olot ha anunciat que estan treballant per oferir una alternativa a la mobilitat a Olot i a la comarca i que no descarta que l'avinguda Sant Jordi sigui, provisionalment –mentre no sa'avança en la variant– d'una sola direcció en el sentit de la circulació

Luengo, que també s'ha desplaçat amb tot l'equip de campanya a la benzinera BP a l'avinguda Sant Jordi d'Olot, ha afirmat que els comuns són ecologistes i treballaran "amb coherència, sostenibilitats i respecte al territori" amb la participació de tothom.

Aquest diumenge, 14 d'abril, Olot en Comú també ha fet una concentració per a commemorar el 88è aniversari de la proclamació de la II República espanyola, que s'ha fet a les 11 del matí al Firal d’Olot, davant llibreria Drac.
 

Olot en Comú ha commeorat el 88 aniversari de la II República espanyola al Firal d'Olot. Foto: @OlotEnComu.