Bargalló estudiarà bastir un Institut-Escola a la Vall d'en Bas d'aquí dos anys

Sigui a l'escola La Bobila o a l'escola Verntallat, el conseller d'Educació afirma que el més bàsic és oferir un projecte educatiu sòlid

El conseller Bargalló en una aula de l'escola Verntallat, a la Vall d'en Bas.
El conseller Bargalló en una aula de l'escola Verntallat, a la Vall d'en Bas. | Martí Albesa.
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:05h
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, dedica de fa temps els divendres a visitar escoles a les comarques catalanes per veure quines són les fortaleses i les mancances del sistema educatiu català. De la visita a les escoles de les Preses i de la Vall d'en Bas se n'emporta una llarga i vella reivindicació: la creació d'un Institut-Escola a la vall (sigui a les Preses o a la Vall), tan per evitar el desplaçaments dels infants que terminen la Primària cap a Olot, bàsicament, com per a cohesionar tot l'ensenyament primari i secundari en un indret pròxim, conegut i estimat per mestres, pares i alumnes.

Per al conseller, que ha avaluat que d'aquí a dos anys es podria fer front a aquesta justa demanda, una de les condicions més important per a tirar-ho endavant és que "el projecte educatiu sigui sòlid", junt al fet, com és el cas, que les obres d'ampliacio es puguin fer en el mateix solar on hi ha les escoles (tant sigui La Bòbila com Verntallat), una consciència clara del claustre de mestres, un bon acord municipal i que no produeixi efectes perniciosos en l'entorn, condicions totes elles que es compleixen amb escreix.

Bargalló, en referència a la justa reivindicacions d'ambdós municipis, ha afirmat que  “hem escoltat la proposta i els he comentat quines condicions mínimes el Departament creia que havia de tenir un Institut-Escola. Una de les condicions fonamentals és un projecte educatiu sòlid, divers i continuat, i m’han dit que ja l’estan treballant i, per tant, quan tinguin el projecte elaborat entrarem a valorar-lo, com amb la resta de peticions d’instituts escola que tenim damunt la taula de tot Catalunya”.

 

Bargalló i els batlles de la Vall d'en Bas i les Preses al menjador de l'escola Verntallat. Foto: Martí Albesa.


Bargalló ha detallat que enguany es faran 25 Instituts-Escola a Catalunya i que ja hi ha una llista de 180 peticions en el mateix sentit. Per al conseller, no és una qüestió de costos (que de vegades són mínims), sinó que es tracti de projectes realment innovadors i que tots siguin un èxit.

Després de la visita a les Preses i a la Vall d'en Bas, acompanyat dels batlles respectius, Pere Vila i Lluís Amat (fermament d'acord a treballar plegats) –on ha visitat aules, ha parlat amb alumnes, mares, pares i mestres–, el conseller s'ha adreçat cap a Santa Pau, on resta pendent de licitar de nou les obres, aturades primer pel 155 i, després, per l'empresa que les havia de fer i que va renunciar-hi.