L’Associació Catalana de Crítics d’Art de Catalunya atorga un premi a la Bianyal

Per conjugar amb cura i qualitat el paisatge, el patrimoni i la contemporaneïtat, a través d’intervencions artístiques intergeneracionals

Quim Domene i David Santaeulària, de Binari, van recollir el guardó.
Quim Domene i David Santaeulària, de Binari, van recollir el guardó. | @binariolot.
Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:37h
En la 35a edició dels Premis de l’Associació Catalana de Crítics d’Art de Catalunya 2018, la Bianyal ha rebut el premi en la categoria d’Espais i iniciatives. El projecte va ser seleccionat inicialment per un comitè d’especialistes, juntament amb d’altres cinc projectes finalistes, i, posteriorment, la votació dels socis de l’entitat va fer-lo mereixedor del guardó.

En la gala de lliurament dels premis –que va tenir lloc el passat 2 d’abril a l’Auditori del Museu d’Art Contemporani de Barcelona– es va fer  públic que, entre d’altres motivacions, la Bianyal mereixia aquesta distinció “per conjugar amb cura i qualitat el paisatge, el patrimoni i la contemporaneïtat, a través d’intervencions artístiques intergeneracionals”.

L’Ajuntament de la Vall de Bianya i l’Associació Cultural Binari –els organitzadors de la Bianyal– han manifestat la “satisfacció pel reconeixement que suposa a una iniciativa que, amb tot just cinc edicions, ha aconseguit consolidar un model propi i molt ben valorat per part dels assistents i per la comunitat artística”. Així mateix, també han indicat que permet afrontar “amb renovada il·lusió” els preparatius de la sisena edició que tindrà lloc els dies 12 i 13 d’octubre d’enguany, en diversos indrets de la Vall de Bianya.
 

El premi atorgat a Binari. Foto: @binariolot.