Ràdio Olot cedeix part del fons documental textual a l’Arxiu Comarcal

La donació està formada per 130 capses que contenen, bàsicament, els textos dels guions i dels butlletins informatius de l’emissora entre els anys 1964 i 1991

Joel Tallant i Anna Bonfill durant la presentació de la donació del fons de Ràdio Olot a l'Arxiu.
Joel Tallant i Anna Bonfill durant la presentació de la donació del fons de Ràdio Olot a l'Arxiu. | Xavier Borràs.
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:52h
Ràdio Olot cedeix a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa una part del seu fons documental textual, tal com van explicar la passada setmana a l'Ajuntament, Anna Bonfill, de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, i Joel Tallant, director de Ràdio Olot, acompanyats del regidor de Cultura, Pep Berga

La donació està  formada per 130 capses que contenen, bàsicament, els textos dels guions i dels butlletins informatius de l’emissora entre els anys 1964 i 1991, tot i que de manera discontínua. La documentació també inclou guions de relats literaris, textos de programes com Diàlegs de cafè, Tauleta de nit o Sobremesa pop, cròniques esportives i cròniques per a altres emissores –com Ràdio Nacional d’Espanya.

Joel Tallant va relatar que tot revisant els fons documentals de l'emissora es van adonar que calia fer-los conèixer a tota la ciutat, però també als periodistes, nous ivells, per veure com es feia el periodisme abans de la irrupció de la digitalització i d'Internet.

Anna Bonfill va destacar que aquest era un primer pas, però que s'estan preparant tecnològicament per a acollir, més endavant, tota la documentació sonora de l'emissora olotina, que va ser la primera a emetre en català després del franquisme.
 
La donació és una altra mostra de la col·laboració entre Ràdio Olot i l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, que està donant resultats molt positius. Des del febrer de 2015, l’Arxiu publica en el Facebook de l’emissora una fotografia setmanal procedent dels seus fons i col·leccions. Les 161 entrades han generat fins ara 275.385 visualitzacions (dades de 31 de desembre de 2018).
 
A l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa també es poden consultar els 28 discs compactes que recullen la col·lecció de programes sobre la història de Ràdio Olot que es van emetre l’any 2001 amb motiu del cinquantè aniversari de l’emissora.
 
Arxivat a