Cacau Pastisseria d'Olot fa una mona de 132 kg dedicada als Xuclis

Qui vulgui col·laborar en l'XI Trencada de Mona ("per als qui no tenim padrins") ja pot comprar figuretes del Xukli per a recaptar diners per a AFANOC

La mona d'enguany, de 2,24 m, reprodueix a color la forma d'un Xucli.
La mona d'enguany, de 2,24 m, reprodueix a color la forma d'un Xucli. | @lluiscacau.
Redacció
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 8:53h
El pròxim 22 d'abril, dilluns de Pasqua, a les 12 h, tindrà lloc a la plaça Major d'Olot la XI Trencada de Mona (per als que no tenim padrins). Aquest any des de Cacau PAstisseria, amb Lluís Riera al capdavant, han tornat a superar-se i han fet una mona en forma de Xukli de 132 kg i 224 cm d'alçada en què per primera vegada han incorporat el color. 
 
Enguany, el lema és Xocolata per als Xuklis i és per això que han convidat l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) a venir a trencar el Xukli. Com cada any qui vulgui col·laborar en aquest esdeveniment pot comprar figures del Xukli petit d'ara fins al mateix dia de la trencada.
 
A continuació, a la plaça Campdenmàs, es realitzarà una arrossada popular a càrrec de Núria Social. Els tiquets es poden adquirir a Cacau Pastisseria. El preu és de 10€ i els beneficis aniran destinats a AFANOC.  
 
L'AFANOC és l'associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. Va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per a treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil. 
 
La realitat que es van trobar el 1987 no es corresponia amb les necessitats que es generaven amb aquesta malaltia de llarga durada i de pronòstic incert: estades molt llargues en espais no preparats per als nens i nenes ni per als seus acompanyants, famílies desplaçades lluny de les seves cases sense lloc on dormir i reposar, cap suport psicològic per afrontar les diferents etapes del tractament, falta d’estímuls per als infants, absència de planificació per escolaritzar-los, manca d’informació de la malaltia...
 

En un principi, els familiars van començar organitzant grups d’ajuda mútua, grups de dol, grups de recerca d’informació de la malaltia i va començar a consolidar-se un petit grup de voluntaris ben actius. A mesura que l’entitat s’anava consolidant i creixent es va veure la necessitat de professionalitzar l’Associació amb un equip multidisciplinari. Durant tots aquests anys l’entitat ha posat en marxa programes i serveis amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies i ha treballat en la millora de la salut psicosocial de totes aquestes.   
 
"El nostre fill l'any 2015 va patir un càncer –escriu Laura Moreno, responsable de vendes, màrqueting i comunicació de Cacau Pastisseria– i la nostra família va rebre el suport d'Afanoc. L'agraïment que es va despertar en nosaltres es va materialitzar en forma de Torró Solidari.  Hem fet 4 edicions d'aquest torró i 17.823 euros són els diners que entre tots i totes, durant aquests últims 4 anys hem aportat al projecte AFANOC i a la Casa dels Xuklis."
 
Gràcies a la solidaritat amb el càncer infantil aquesta onada continua creixent i esperen sumar encara més perquè la causa és noble i perquè la lluita s'ho mereix. Per tot això, la Rosa, la Gina, la Maite, la Lali, la Gemma, la Pilar i la resta de treballadores d'AFANOC seran les encarregades de la trencada d'enguany.
Arxivat a